Kesintisiz Kütüphane Hizmeti Yeni Dönemde Devam Ediyor

Kesintisiz Kütüphane Hizmeti Yeni Dönemde Devam Ediyor
14.02.2022
1.321
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi öğretim elemanları, öğrenci ve personellere kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, öğrencilerin eğitim, öğretim ve araştırmalarını desteklemek için basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını “7/24 Uygulaması” sayesinde erişime sunuyor. Uygulama sayesinde öğrenciler istedikleri zaman kütüphaneden faydalanabiliyor.

Zengin kaynakları ve modern görüntüsüyle aynı anda yaklaşık bin 300 kişiye hizmet veren SAÜ Merkez Kütüphanesi, özellikle sınav dönemlerinde öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Her katta kablosuz internet erişimi

Öğrencilerin ders çalışma ve ödev hazırlama dışında da keyifle vakit geçirdikleri bir mekân olan SAÜ Merkez Kütüphanesi, her katında bulunan kablosuz internet erişimi sayesinde öğrencilerin çalışmalarına kolaylık sağlıyor.

Milyonlarca Kaynağa Erişim İmkânı

Merkez Kütüphanede basılı ve elektronik olmak üzere 7 milyona yakın kaynak bulunuyor. Bu kaynakların 251 bin kadarını basılı kaynaklar, 6 milyon kadarını ise elektronik kaynaklar oluşturuyor. Ulusal ve uluslararası alanda birçok çevrimiçi veri tabanına üye olan SAÜ Merkez Kütüphanesi, öğrencilere, akademisyenlere ve araştırmacılara elektronik veri tabanı abonelikleri yoluyla kütüphanenin web sayfası e-kaynaklar sekmesi altında A’dan Z’ye abone olunan veri tabanları kısmından erişim desteği sağlıyor. Ayrıca kütüphanedeki kaynaklara VETİS Sistemiyle kullanıcı adı ve şifre kullanarak kampüs dışından da erişim olanağı veriyor.

Kütüphanede kullanılan otomasyon programı sayesinde öğrenciler ve akademisyenler kaynakları kolaylıkla ödünç alma veya iade etme işlemlerini gerçekleştirip, ‘Cep Kütüphanem’ uygulamasıyla var olan kitapları katalog arama şeklinde ödünç alma iade etme ve ayırtma işlemlerini yapabiliyorlar. Bu uygulamayı hem Apple Store’da hem de Google Play Store’da bulunuyor.

Kullanıcıların gruplarına göre ödünç alma ve iade etme süreleri farklı olup, kimliklerini okutarak istedikleri işlemleri yapılabiliyor.

Sanatsal Faaliyetler

Sistemini ve atmosferini dönüştüren SAÜ Merkez Kütüphanesinde her yıl çeşitli sanatsal faaliyetler düzenleniyor. Kütüphane atmosferini bozmadan düzenlenen hat, ebru atölyeleri ve çeşitli müzik dinletileri kütüphanenin sosyal medya hesaplarından ve web sitesinden duyuruluyor. 2022-2023 Bahar yarıyılında ise kütüphane haftası yapılması planlanıyor.
1.321 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.