Gök Gürültülü

Keşf-i Kadim Topluluğu Açılış Programı

20.02.2020

Sakarya Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Keşf-i Kadim topluluğu tarafından tanıtım ve açılış konferansı yapıldı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılan açılış toplantısına Sakarya İl Müftü Vekili Paşa Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim üyeleri ve birçok öğrenci katıldı.

“Köklere inmeyen, göklere yükselemez”

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, topluluğun kuruluşunun hayırlara vesile olmasını diledi. Ahmet Bostancı, “Topluluğumuzun ilerleyen zamanlarda güzel projeler gerçekleştireceğini düşünüyorum. Keşf-i Kadim’den anlaşılması gereken; medeniyetimizin kökeninde bulunan, fakat bugün farkında olamadığımız değerlerin yeniden ortaya çıkarılması için uğraş göstermektir. Vaz-ı Cedid ise; yeni bir şey ortaya koymak demektir. Hangisinin daha faydalı olacağına şu sözle karar verebiliriz; ‘Kâdim olanı keşfetmek, yeni olanı ortaya koymaktan belki daha güç, fakat hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki çok daha asil bir çabadır! Tarih bugüne dek kadim olmak için çaba sarf etmemiş hiçbir toplumun, yeni bir şey ortaya koyabildiğine tanıklık etmemiştir’. Buradan da anlayabiliriz ki önce kadimi keşfedip sonrasında yeni şeyler ortaya koymamız gerekir” şeklinde konuştu.

Sakarya İl Müftü Vekili Paşa Bektaş da topluluğu kuran öğrencileri tebrik ederek, selamlama konuşmalarını yaptı. Topluluğun tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, yapılması planlanan projeler anlatıldı.

Musiki dinletisiyle devam eden program, yapılan kitap çekilişi ile sona erdi.

20-02-2020 Fatmanur Deveci