Kenyalı Muiyuro: “Sakarya Üniversitesi Bana Büyük Faydalar Sağladı”

Kenyalı Muiyuro: “Sakarya Üniversitesi Bana Büyük Faydalar Sağladı”
17.01.2023
4.871
A+
A-

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) yüksek lisans öğrencisi olan Kenyalı Pauline Wanjahi Muiyuro üniversitemizin eğitimini ve şehrimizin güzelliğini Anadolu Ajansına anlattı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye Bursları programıyla Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Muiyuro AA muhabirine, Türkiye’de geçirdiği yılları anlattı.

Muiyuro, şu anda ülkesinde Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunda (UNICEF) proje yöneticisi olarak çalıştığını ve aldığı uygulamalı eğitimin kendisine büyük fayda sağladığını dile getirdi. Burs programını çevresindeki herkese tavsiye eden Muiyuro, Türk halkının misafirperverliğini ve sıcak sohbetini hep hatırladığını vurguladı.

Sakarya Üniversitesinde aldığı eğitime değinen Muiyuro, “Öğrenci arkadaşlarımla ve hocalarımla çok yakın bir ilişkim oldu. Çok fazla seminer ve konferansa katılma şansı buldum. Sakarya Üniversitesi bana büyük faydalar sağladı.” dedi. Muiyuro, öğrenim hayatı boyunca neredeyse hiç zorluk yaşamadığını belirterek, “Türk halkının misafirperverliğini unutamıyorum, özellikle her gittiğim yerde yaptığımız sohbetleri. İnsanlar, Kenya’yı bilmeseler de beni ve ülkemi tanımak için çok çaba gösteriyor.” ifadesini kullandı.

“Türkiye’yi Tanımıyordum”

Türkiye Bursları öncesinde Türkiye’yi çok fazla tanımadığını belirten Muiyuro, “Öncesinde Türkiye’yle ilgili çok fazla şey bilmiyordum. Kenya’da Türk ürünlerini çok kullandığımız için sadece bunlardan haberdardım. Ancak başvuru sonrası çok fazla araştırma yaptım. Türk kültürüne ve Osmanlı tarihine dair çok fazla şey öğrendim.” diye konuştu.

Programı Herkese Öneriyorum”

Çevresindeki herkese Türkiye Burslarını önerdiğini söyleyen Muiyuro, iş ya da gezmek amacıyla tekrar Türkiye’ye gelmek istediğini dile getirdi. Muiyuro, “Türkiye, harika bir ülke. Burayı yaşamak çok başka. Farklı bir kültürde ve dünyada yaşamak insanın zihnini açıyor. Burs programını çevremdeki herkese öneriyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Muiyuro, bazı Kenyalı arkadaşlarının Türkiye’deki eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, mezunların Türkiye’deki arkadaşlarıyla ilişkisini sürdürdüğünü ve bu bağın iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerlemesine katkı sağladığını sözlerine ekledi.

 
4.871 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.