Kayıt İçin Gerekli Belgeler

10.08.2016
1.925
A+
A-

1- Lise diplomasının aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı veya diplomanın kayıp olması durumunda Lise Diploması Kayıp Belgesinin aslı (*)

2- ÖSYS Sonuç Belgesinin internet çıktısı

3- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

4- 6 adet 4.5×6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf

5-Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerine kayıt yaptıracaklar için 2016-ÖSYS Tercih Klavuzunda belirtildiği üzere tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği  ürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu” getirmeleri gerekmektedir.

6-Sakarya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım programına kayıt yaptıracaklar için 2016-ÖSYS Tercih Klavuzunda belirtildiği üzere devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları” gerekmektedir.

7-1987 ve daha önce doğumlu erkek adayları için Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi. (1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği 29 yaşından büyük yükümlüler askerlik şubesi başkanlıklarından alacakları askerlik durum belgesine göre kayıtları yapılır. Bu durumdakilerin askerliklerinin ertelenmesi mümkün olmadığından, kayıtlarının yapılmasını müteakip öğrenimlerine askerlik hizmetini tamamladıktan sonra devam edebilirler)

*2009 sonrası mezun öğrenciler için “başka bir yükseköğretime kayıtlı olup olmadığı” , “ortaöğretim kurumundan mezun olup olmadığı” , “askerlik durumu” sorguları yapılacaktır. YÖKSİS sorgusu sonucunda başka bir yükseköğretimde kayıtlı olmadığı ve ortaöğretim kurumundan mezun olduğu bilgisi tespit edilen öğrencinin isteği halinde mezuniyet belgesinin fotokopisi ile kayıt yapılabilir. Askerlik durumu sorgusu yapılamayan öğrencinin askerlik durumu belgesi istenir.

 

 
1.925 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.