Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Kayıt İçin Gerekli Belgeler
07.08.2019
16.102
A+
A-

Elektronik kayıt yaptıramayan veya elektronik kayıt yaptırmak istemeyen aday öğrenciler; kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak 19–23 Ağustos 2019 tarihleri arasında belirtilen kayıt adreslerine teslim ederek kayıtlarını yapabilirler.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

2- YKS Yerleşti Belgesinin internet çıktısı

3- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

4- 6 adet 4.5×6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf

5- Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerine kayıt yaptıracaklar için 2019-YKS Tercih Klavuzunda belirtildiği üzere tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu” getirmeleri gerekmektedir.

6- Tıp Fakültesine kayıt yaptıracaklar için 2019-YKS Tercih Klavuzunda belirtildiği üzere “tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu getirmeleri gerekmektedir.

7- 1990 ve daha önce doğumlu erkek adayları için Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi. (1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği 29 yaşından büyük yükümlüler askerlik şubesi başkanlıklarından alacakları askerlik durum belgesine göre kayıtları yapılır. Bu durumdakilerin askerliklerinin ertelenmesi mümkün olmadığından, kayıtlarının yapılmasını müteakip öğrenimlerine askerlik hizmetini tamamladıktan sonra devam edebilirler). Askerlik hizmetini yerine getiren adayların terhis belgelerini getirmeleri yeterlidir.

>> KAYIT ADRESLERİ <<

 

  • * İsteyen öğrenciler 19–21 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden elektronik kayıt yaptırabilirler. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin Üniversitemize gelerek herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.
  • Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümleri için sağlık raporu koşulu bulunduğundan E-Devletten elektronik kayıt YAPILMAMAKTADIR. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin Sağlık Raporu dâhil ilgili evraklarla şahsen Üniversitemize başvurmaları gerekmektedir.
  • Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adaylar ortaöğretim kurumundan mezun olmadıklarından e-devlet üzerinden kayıt yaptıramazlar.

16.102 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.