Karar Verme ve Problem Çözme Teknikleri Eğitimi

Karar Verme ve Problem Çözme Teknikleri Eğitimi
25.04.2019
1.840
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Karar Verme ve Problem Çözme Teknikleri” konulu bir eğitim verildi.

SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde düzenlenen eğitime Serdivan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli Psikolojik Danışman Nesri Girgin konuşmacı olarak katıldı. Girgin, eğitimde problemin tanımı, problem çözme aşamaları, problem çözme becerileri ve teknikleri, olumlu düşünce ve anlama becerileri gibi birçok konu hakkında bilgi verdi.

Problemi ‘kişinin istediği sonuca ulaşamaması’ olarak tanımlayan Girgin, çözüm alternatifleri bularak birden fazla çözüm yöntemi uygulayabilmenin problemler karşısında etkin bir yöntem olacağını ifade etti.

Problemin ortaya çıkmasının gerçek sonucun beklenen sonuçtan farklı olmasından kaynaklandığını belirten Girgin, eğitim esnasında küçük uygulamalara da yer vererek katılımcıların eğitime aktif katılımını sağladı. Katılımcılardan kendilerini tek kelimeyle ifade etmesini isteyen Girgin, eğitimde kendilerinin iyi ve eksik yönlerini görmelerini sağladı.

Uygulama ile devam eden eğitimin sonunda Psikolojik Danışman Nesri Girgin’e teşekkür belgesi verildi.

25-04-2019 / ST


1.840 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.