Mevzi Sağanak

Karabük Üniversitesi 3+1’i İnceledi

15.01.2016

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi’nde “3+1 İşyeri Eğitim Sistemi” kapsamında bir toplantı düzenlendi.

3+1 İşyeri Eğitim Sistemi konusunda görüş ve bilgi paylaşımının yapılması amaçlanan toplantıya, SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen, Karabük Üniversitesi (KBÜ) TOBB Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Bilge Demir, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici ile SAÜ’den ve KBÜ’den öğretim üyeleri katıldı.

Meslek yüksekokullarında SAÜ’de başarıyla yürütülen 3+1 sistemini uygulamak isteyen KBÜ öğretim üyeleri, gerçekleştirilen uygulamalar, mevcut müfredat ve programlar konusunda bilgi aldı. Bölgesel olarak öğrencilerin uygulamalar konusunda yer değişiminin sağlanması ve özellikle Farabi programlarından faydalanmaları konularının konuşulduğu toplantıda, karşılıklı değişim yapacak öğrenciler kapsamında istihdamın bölgesel olarak arttırılmasına katkı sağlanması kararlaştırıldı. Toplantıda bununla birlikte 3+1 uygulamasından duyulan memnuniyet, İŞKUR’un desteği, İşbaşı Eğitimi Programı kapsamından faydalanacak öğrencilerin sayısının artması, istihdamın arttırılmasında İŞKUR desteği, hem 3+1 kapsamında hem de buna bağlı olarak gerçekleştirilen işbirlikleri anlamında özellikle sanayi bölgesindeki farklı üniversiteler arasındaki işbirliklerinin arttırılması gibi konular da ele alındı.

Toplantının sonunda, karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

15.01.2016 – EU