Kaos ve Yaşama Dair

Kaos ve Yaşama Dair
01.12.2016
920
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından düzenlenen konferansların bu haftaki konuğu Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Hamdi Ergül oldu.

Yrd.Doç.Dr. Hamdi Ergül, “Kaos-Fraktal ve Yaşama Dair” adlı etkinlikte ‘kaos’ ve ‘karmaşa’ gibi kavramların insan yaşamına olan etkileri üzerinde durdu. Video ve görseller eşliğinde kaos ve fraktal (karmaşık geometrik şekiller) kavramlarını anlatan Yrd. Doç. Dr. Ergül, evrende süregelen bazı sistemlerin kaotik davranışlar gösterebileceğini söyledi. Kaosun kargaşa ya da düzensizlik durumu olarak tanımlanabileceğini belirten Yrd.Doç.Dr. Ergül, kaotik davranış gösteren sistemlerde sonucu kestirmenin çok zor olduğunu, aynı şartların ve koşulların birebir tekrar oluşturulması gerektiğini, bunun da örneğin insan bedeni gibi koşullarda imkânsız olacağını söyledi.

Etkinlikte dünyanın bir parçası olan insanların özellikle çevreye yaptıklarıyla dünyayı bir kaos ortamına sürüklediğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Ergül, önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

01-12-2016 / ST
920 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.