Kansere Karşı Elele Yürüdüler

Kansere Karşı Elele Yürüdüler
02.04.2018
1.156
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı “Dünya Kanser Haftası” dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi.

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin sosyal sorumluluk yönetimi dersi kapsamında düzenlediği yürüyüşe birçok sivil toplum kuruluşu, öğrenciler ve Sapanca halkı katıldı. Yürüyüş, Sapanca – Kırkpınar Bağdat caddesinde gerçekleştirildi.

Sivil Toplum Dayanışması

01-08 Nisan “Dünya Kanser Haftası” nedeniyle hafta boyunca yapılacak etkinlikler kapsamında Kansere karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüş Sapanca İlçe Sağlık Müdürlüğü önünden başladı.  Sapanca Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arzu Ayan Bostancı ile sağlık çalışanları, İl sağlık Müdürlüğü çalışanları, KANSERDER Başkanı Nihal Akar ve üyeleri, ADAWOS ( Sakarya Woswos Grubu ), Sakarya Motorsikletçiler Spor Klubü, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, S.A.B.A.H ( Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği),  öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Kırkpınar Bağdat Caddesi boyunca kortej eşliğinde slogan, pankart ve dövizlerin açıldığı yürüyüş karnaval havasında gerçekleşti.

Öğrenciler aynı anda Türk Kızılayı ile birlikte kan ve kök hücre toplama amacıyla yürüyüşe katılanları ve Kırkpınar halkını gün boyu müzik etkinliği ile eğlendirip, kan bağış ve kök hücre alım kampanyasına katkı için çağrı yaptı.

Sosyal Sorumluluk Projelerini Önemsiyoruz

Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı ve proje koordinatörü Öğr. Gör. Servet Sezgin, Sosyal sorumluluk yönetimi dersi kapsamında bu tip projelere önem verdiklerini, Kanser vakalarının günden güne arttığını erken tanının önemli olduğunu, Dünya Kanser Haftası dolayısıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Öğr. Gör. Sezgin, projeye destek veren kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

02.04.2018 – YC


1.156 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.