Kamu Sendikacılığı Eğitimi Verildi

19.08.2021

Sakarya Üniversitesi Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Kamu Sendikacılığı” konulu çevrim içi eğitim düzenlendi. Eğitime Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Akyüz eğitimci olarak katıldı.

Sendikanın tanımı ile eğitime başlayan Dr. Öğr. Üyesi İsmail Akyüz Sendikaların nasıl örgütlendiğini, ne işe yaradığını, sendikanın hizmet kollarını örnekleriyle açıkladı. Sendikaların fonksiyonlarından bahseden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Akyüz, “Sendikalara üye olmak zorunlu mu?”, “Sendikalara aidat ödeniyor mu?” ve “Nasıl üye olunur?” sorularının cevaplarını dinleyicilerle paylaştı.

Son olarak Akyüz, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözünü sendikanın tanımıyla pekiştirerek, dinleyicilere teşekkür etti.