Kamu Hizmetlerinden Beklentiler Çalıştayı Gerçekleştirildi

Kamu Hizmetlerinden Beklentiler Çalıştayı Gerçekleştirildi
02.07.2015
687
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) de ortakları arasında bulunduğu “Güvenli Bir Hayat Var” projesi kapsamında “Kamu Hizmetlerinden Beklentiler Çalıştayı” yapıldı.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi’nin proje sahibi, Düzce, Kocaeli, Sakarya Üniversiteleri, Kocaeli Barosu, Düzce S.S. Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin proje ortağı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Gölcük Kaymakamlığı’nın proje iştirakçisi olduğu çalıştay, Düzce Üniversitesi Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştaya Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, Sosyal Hizmet Uzmanları Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Kaygusuz, Düzce Üniversitesi’nden Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şule Çeviker Ay, Sosyal Hizmet Uzmanı Sultan Çamur Karataş, Sosyal Hizmet Bölümü Öğr. Gör. Dr. Çetin Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler, baro temsilcileri, Düzce, Sakarya ve Kocaeli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sosyal hizmet uzmanları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kadına yönelik şiddet konulu toplantılara rektör olarak ilk kez katıldığını belirterek, kadına yönelik şiddetin ayrı anlam ve önemi olduğunu ifade etti. Kadınların yetenek, bilgi, beceri, yaratıcılık, risk alabilme gibi özellikleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, proje sonucunda faydalı, eğitici, umut ışığı olabilecek sonuçlar çıkartılmasını umduklarını söyledi.

DÜKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şule Çeviker Ay konuşmasında, kadın çalıştaylarının üniversiteler tarafından da desteklendiğini söyleyerek, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik kamu kurumlarında yönetim düzeyinde gerekli bilincin arttırılmasını hedeflediğini ifade etti.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Kaygusu da, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finanse ettiği proje ile Kocaeli, Düzce ve Sakarya illerinde kadına yönelik şiddetle mücadele eden sivil toplum kuruluşları arasında yerel, bölgesel işbirliğinin teşvik edilmesinin amaçladığını belirterek, bütün proje ortaklarına teşekkür etti.

Sosyal Hizmet Uzmanı Sultan Çamur Karataş, şiddete maruz kalan kadınların kamuda valilik, kaymakamlık, aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri, cumhuriyet savcılıkları, aile mahkemeleri, üniversiteler gibi kurumlara başvurabileceklerini belirtti. Karataş,  başvuru merkezlerinin kolay, etkin, güvenli ve güçlendirici olmaları gerektiği söyleyerek, kamuda kadına yönelik şiddete karşı verilen hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Katılımcılar tarafından ikinci bölümde grup çalışması gerçekleştirilerek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kamu hizmetlerinden beklentiler konusunda görüş ve önerileri içeren bir rapor da hazırlanan çalıştay, konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

02/07/2015 – ST
687 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.