Kalpler Ancak Allah’ı Anmakla Huzur Bulur

17.12.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından Çağdaş İnanç Problemleri konulu bir seminer düzenlendi.

SAÜ Cami Külliyesi’nde gerçekleşen seminere SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılara modern dönemde yaşadığımız itikadi sorunlar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Terzioğlu, “Modern dönem insanları, ahlakçı değil; hazcı, menfaatçı insan tipidir” şeklinde konuştu.

İslam dini hakkında bilgiler veren Hülya Terzioğlu, “İslam şifreye, gizeme ihtiyaç duymaz ve İslam her zaman ayakları yere basan bir dindir.” dedi. Rab-kul ilişkisinde ise  “Allah’ın insanlara peygamber göndermesi, O’nun lütfundandır. Hastalandığın zaman şifa veren O’dur. Kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur” ifadelerini kullandı.

Yaratma konusuna da değinen Terzioğlu, “Allah’ın yarattığı her şey mutlaka bir işe yarar. Yarattığı hiçbir şey atık, çöp değildir. Allah ölçüsüz, mizansız iş yapmaz. Kainat, Allah’ın kuludur ve Allah her an yeni bir işledir.” diyerek semineri sonlandırdı.

17.12.2015 – SD