Kadın Çevirmenler Buketi Sergisi

Kadın Çevirmenler Buketi Sergisi
09.03.2017
1.010
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Çeviri Öğrenci Topluluğu (SAÇEV) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ‘Kadın Çevirmenler Buketi Sergisi’ düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen sergiye eski Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Filiz Ertuğral, Çeviribilim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Filiz Şan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Yrd. Doç. Dr. Filiz Şan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, tam da bu konuya dikkat çekmek,  çevirmenlerin varlığı konusunda farkındalık yaratmak ve gerçekleştirdikleri çalışmalara yer vererek onları görünür kılmak istedik. Türkiye’de kadın çevirmenlerin sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle ‘Buket’ yerine ‘çiçek bahçesinden’ söz etmek daha uygun olurdu. Ancak araştırmanın olanakları ve öznellikten uzak durma isteğimiz nedeniyle çalışmanın sınırlandırılması gereği ortaya çıktı. Bu nedenle özellikle iki husus dikkate alınarak kadın çevirmenlerimizin isimlerini belirledik” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Şan, “Sakarya Üniversitesi Çeviri Topluluğu’nun organizasyonuyla gerçekleşen ‘Kadın Çevirmenler Buketi Sergisi’nin oluşmasına katkı sağlayan geleceğin kadın çevirmenleri, sevgili öğrencilerim Duygu Mert, Esra Tokalakoğlu, Hasret Demir, Nurgül Damar, Sahra Doğan, Seda Koçlu, Sedanur Bayraktar, Sertap Ayrılmış ve SAÇEV’in yönetim kadrosuna teşekkür ediyorum” dedi.

37 Türk kadın çevirmenin biyografisi ve çeviri örneklerinden oluşan sergi 10 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

09/03/2017 – MA


1.010 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.