Jeofizik Mühendisliği’nin Geleceği

Jeofizik Mühendisliği’nin Geleceği
27.09.2012
810
A+
A-

Sakarya üniversitesi Jeofizik Mühendisliği tarafından “Jeofizik Mühendisliğinin Geleceği” isimli bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerde Jeofizik Mühendisliğinin sorunları masaya yatırıldı.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü tarafından “Jeofizik Mühendisliğinin Geleceği” isimli bir seminer düzenlendi. Jeofizik Mühendisliği öğrencilerini bilgilendirmek amacı ile düzenlenen seminere SAÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Jeofizik Mühendisleri Odası eski genel başkanları Uğur Gönülalan ve Metin Altay, Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Öncel, MMG Yer Bilimleri Komisyonu Başkanı Şehmus Yıldırım, Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Enerji Kaynaklarını Bulup Çıkarmalıyız

Jeofizik hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan SAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, “Jeofiziğin en temel görevi yer altını görüntülemektir. Enerji % 95 oranında jeofizikle ilgili. Ülke içinde enerjinin önemi çok büyük. Jeofizik bir ülkenin geleceği açısından önemli bir kavram. Dünyada çıkan birçok savaşın sebebi enerji. Jeofizik sizlerin omuzlarına büyük bir yük bindiriyor. Biz Türkiye olarak enerji açısından kendi kendimize yetinmemiz gerekiyor. Jeofizik yöntemler kullanarak kendi kaynaklarımızı bulup çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kamuoyunda Jeofizik mühendisliğinin sadece depremle gündeme geldiğini söyleyen Prof. Dr. Gülen,  “Jeofizikçi demek depremci demek değildir “ diye konuştu.

Kariyer ve yönetim başlıklı bir konuşma yapan, Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Öncel, akademik kariyer açısından öğrencilere uygulamalı eğitim, gönüllü katılım, yeni çalışmaları takip etme, araştırıcı ve uygulayıcı olma, sunum ve yazı becerisini geliştirme ve yabancı dil öğrenme konularında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Gelişmeleri Takip Edin

Jeofizik alanında yaşanan son gelişmeler hakkında öğrencilere bilgiler veren Jeofizik Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Uğur Gönülalan, Jeofizik yöntemlerin sismik, elektrik, elektromanyetik, manyetik ve uzaktan algılama olduğunu söyledi. Gönülalan, jeofizik yöntemlerin denizde, havada, karada ve uzayda uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

MMG Yer Bilimleri Komisyonu Başkanı Şehmus Yıldırım ise Jeofizik Mühendisliğinde istihdam ve kariyer olanakları hakkında konuştu. Yıldırım, zemin ve deprem araştırmaları, bina ve mühendislik yapıları analizleri ve çevre araştırmaları konusunda uluslararası standartta eğitim verilmesi gerektiğini belirtti.

Seminere katılan konuşmacılara Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Seminer öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

27/09/2012 – Müge Öçbaşaran
810 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.