’’ İyilik ve Gönüllülük Hareketi ‘’ Semineri Düzenlendi

’’ İyilik ve Gönüllülük Hareketi ‘’ Semineri Düzenlendi
26.03.2024
644
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde ‘’ İyilik ve Gönüllülük Hareketi ‘’ isimli seminer düzenlendi.

Seminer programına, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu ve idari personel katıldı.

SAÜ Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerin bir bölümünde konuşma yapan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, ‘’ Bir koordinatörlük çatısı altında gönüllük meselesini ele almak istiyoruz, çünkü başkalarının hayatına dokunmak çok erdemli ve kıymetli bir davranış” ifadelerine yer verdi.

Seminerin devamında konuşma yapan Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan, gönüllülüğün önemini, topluma katkısını ve gönüllülüğün felsefesi hakkında bilgiler verirken “Bugün yurt dışında yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen gençlerimiz var. Bugün Amerika’ya gittiğinizde notlara değil gönüllülük esaslı programlara katılıp katılmama durumunuza bakılır. Biz bu uygulamayı Türkiye’deki üniversitelere getirmeye çalışıyoruz. Nesil değişiyor, dünya değişiyor bizlerde değişmeliyiz. Amacımız iyiliği ve gönüllülüğü yaymak” diyerek amaçlarını ve hedeflerini kısaca özetledi.

Gönüllü olarak çalışırken etkili iletişim kurma berecilerini anlatan Şenaslan, empati nasıl yapılması gerektiğini, nasıl dinlenilmesi gerektiğini ve iletişimde bir sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini örneklerle anlattı. Şenaslan, proje yönetimi, toplumsal sorunlar ve çözüm yolları, vaka çalışmaları, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci hakkında bilgiler verirken, gönüllü çalışmalar için bir internet sitesi kurmayı planladıklarını ve gönüllü olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu dile getirdi.

Soru cevap şeklinde devam eden seminer programı, belge takdiminin ardından sona erdi.


644 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.