İşletme Fakültesi’nden COST Projesi

İşletme Fakültesi’nden COST Projesi
07.02.2024
1.433
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Doğa Ekrem Doğancı, LLM, COST Aksiyonu “CA22124- EU Circular Economy Network for All: Consumer Protection through reducing, reusing, repairing (ECO4ALL)” projesine araştırmacı olarak kabul edildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Doğa Ekrem Doğancı, COST Aksiyonu “CA22124- EU Circular Economy Network for All: Consumer Protection through reducing, reusing, repairing (ECO4ALL) (Herkes için AB Döngüsel Ekonomi Ağı: Azaltma, Yeniden Kullanma, Onarma Yoluyla Tüketicinin Korunması” adlı Avrupa Cost projesinde “Comparative country analysis and best practices – (Karşılaştırmalı ülke analizi ve en iyi uygulamalar)”  adlı çalışma grubuna Türkiye adına araştırmacı olarak  (WG3) kabul edildi.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ailesi olarak üniversitemiz geneline yayılan proje kültüründe aktif şekilde gerçekleştirmeye çaba harcadıklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Doğa Ekrem Doğancı, “İşletme Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sima Nart ve İşletme Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Gülfen Tuna hocalarımızın yoğun destekleri, ilgileri ve yarattıkları huzurlu çalışma ortamı ile önümüzdeki aylarda başvuracağımız diğer projelerle üniversitemizin araştırma üniversitesi olma yolundaki hedefimize emin adımlarla ulaşılacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Bu COST projesi, tüketiciler için çalışan döngüsel ekonomi konusunda genel olarak gençler, akademisyenler, genç araştırmacılar, kamu yönetimi personeli, iş çevresi ve bir bütün olarak sivil toplum için bilgilendirme, düşünme ve yaygınlaştırma faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu nedenle ECO4ALL projesi sürdürülebilir tüketim, kaynakların korunması ve israfın önlenmesinin yanı sıra tasarım ve pazarlama aşamalarında üreticilerin sorumluluğunun, azaltma, yeniden kullanma, onarım yoluyla tüketicinin korunmasına yönelik en önemli ön koşullardan biri olarak anlaşılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu projenin yenilikçi yönlerinden biri de ülkelerin, şirketlerin, işçilerin, vatandaşların ve tüketicilerin ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini sorumlu bir şekilde gerçekleştirmeleri için eylem ve kararlarını yönlendirerek yeşil döngüsel ekonominin bir davranış olarak geliştirilmesi olarak göze çarpıyor. ECO4ALL proje grubu AB kurumları döngüsel ekonominin çevresel ve üretken yönlerine odaklanmakta, sosyal ve tüketicilerle ilgili yönlerine ise neredeyse hiç değinmemekte olduğuna işaret ediyor. Proje dahilinde geliştirilecek kapsamlı bir yaklaşım çerçevesinde, tüketicilerin proaktif rolünün sadece asimetrik katılımın ötesine geçmesi ve onları sürecin tam döngüselliğine katılmaları için teşvik etmesi bekleniyor.

 


1.433 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.