İşletme Fakültesi Öğrencileri İş ve Strateji Simülasyonunda Rekabet Ediyor

İşletme Fakültesi Öğrencileri İş ve Strateji Simülasyonunda Rekabet Ediyor
07.05.2021
18.703
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, dünya standartlarındaki eğitim imkanlarını öğrencilerine sunma hedefi doğrultusunda önemli bir hamleyi hayata geçiriyor. Fakülte, Danışma Kurulu’nun sponsorluğunda dünyanın önde gelen İş ve Strateji Simülasyonları geliştiricisi Finlandiya menşeili Cesim firmasıyla yeni bir iş birlikteliği için anlaşmaya varıldı. Web tabanlı online simülasyonları ile alanında tanınmış eğitim teknolojisi şirketi olan Cesim’in, dünyanın en iyi üniversitelerini de kapsayan 500’ün üzerindeki akademik hizmet listesine artık Sakarya Üniversitesi de dahil oluyor.

Yüksek öğrenim kurumlarında sunulan teorik eğitimi uygulamaya dönüştürme aracı olan İş ve Strateji Simülasyonları, deneyimsel öğrenme yöntemleri ile öğrencilerin bütünsel düşünme, ticari zeka, stratejik karar alma ve analitik bakış açısı gibi becerilerini geliştirerek, onları iş hayatının gerçek dinamiklerine daha da hazır hale getiriyor.

Uzaktan eğitim kapsamında dijital platformda oynanacak simülasyon oyununda, öğrenciler takımlar halinde birbirleriyle rekabet edecekler. Her takımın kendi sanal şirketlerini yöneteceği bu uygulama, ardışık mali yıllar şeklinde oynanacak. Takımlar yönettikleri işletmenin tüm fonksiyonları ile ilgili aldıkları kararları sisteme gönderdikten sonra, her mali yılın sonunda şirket performanslarının değerlendirildiği analiz seansları gerçekleştirilecek.

Simülasyonun bir takımdaki tüm katılımcılara kendi bireysel kararlarını verebilmesine imkan veren teknolojisi, aynı takımda yer alan öğrencilere önce kendi bakış açılarını ortaya koyma, sonra da takım halinde ortak bir karar seti üzerinde uzlaşma imkanı sağlayacak. Platform raporlama sistemi ile tüm sonuçları takımlar bazında karşılaştırabilme ve sonraki mali yıllar için stratejileri yeniden kurgulayabilme özelliklerini de barındırmakta.

İlk etapta 30 öğrencinin beş hafta süreyle dahil olduğu bu programın sonunda, firma tarafından öğrencilere bir katılım sertifikası verilerek, dünya çapında yaygın ve itibarlı olan bu eğitim sürecinden geçtikleri belgelenmiş olacak.

 


18.703 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.