İşletme Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

05.10.2018

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde 2016 yılı başında kurulan ve faaliyetlerine devam eden İş Dünyası Danışma Kurulunun 5. Olağan Toplantısı gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan başkanlığında Rektörlük Senato Salonunda yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, İşletme Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Şakir Görmüş, SAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, İşletme Fakültesi bölüm başkanları ve İş Dünyası Danışma Kurulu üyeleri ve sektör profesyonelleri katıldı.

Katılımın oldukça yüksek olduğu toplantının birinci oturumunda danışma kurulu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan ve yönetim ekibi ile tanışarak hayırlı olsun dileklerini iletti. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Savaşan, üniversite- sanayi işbirliklerinin Sakarya Üniversitesi’nin her biriminde etkin olarak yer almasını arzuladıklarını belirtti. Üniversite- sanayi işbirliğinin yalnızca Ar-Ge alanında olmadığını kaydeden Prof. Dr. Savaşan, bu konuda öncü adımlar atan İşletme Fakültesi ve İşletme Enstitüsü yönetiminin iş dünyası ile oluşturduğu sinerjiden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Rektör yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal ve Prof. Dr. Hatem Akbulut sorumlu oldukları araştırma geliştirme ve toplumsal hizmet alanlarının iş dünyası danışma kurulu ile olan entegrasyonunun önemine değinerek, işbirliklerini artırmak adına yapılacak çalışmalara destek vermekten memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Tanıtım konuşmalarında söz alan Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Şakir Görmüş ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç.Dr. Fatih Yardımcıoğlu, yöneticisi oldukları birimlerin üniversite- sanayi işbirliği kapsamında destek verebilecekleri alanlarda danışma kurulu üyelerini bilgilendirdiler.

Tanıtım konuşmalarının ardından söz alan İşletme Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak birçok önemli çalışmalara imza attıklarını ve Türkiye’nin önde gelen devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından yakında takip edildiklerini iletti. İş Dünyası Danışma Kurulunun destekleriyle bünyelerine kazandırdıkları İşletme Enstitüsü’nün birçok üniversite için örnek bir model olduğunu belirten Prof. Dr. Can, “İşletme bölümlerinin tercih edilebilirliği konusunda son yıllarda yaşanan sorunlara yönelik önlemlerimizi 3 yıl öncesinden almaya başladık. Fakülte olarak 7+1 sistemine geçiş, iş dünyası ile tam entegrasyon vizyonu ile gerçekleştirdiğimiz danışma kurulu organizasyonları, laboratuvar yatırımları ve son olarak enstitü çalışmaları ile İşletme Fakülteleri alanında adından söz ettiren bir fakülteyiz. Birçok üniversiteden bilgilendirme seminerleri ve fakültemize ziyaret konusunda talepler alıyoruz. Bu konuda iş dünyası danışma kurulumuzun önemli destekleri oldu. Kendilerine bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantının ikinci oturumunda Teknokent bünyesinde geliştirilen, çalışanların kişilik yapılarına göre görev tanımına uygunluğunu ölçen GTU yazılımı ve İşletme Fakültesi öğrencilerinin kariyer yönlendirmelerinde kullanımı hakkında danışma kuruluna bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantı, iş dünyası danışma kurulu üyelerinin konu hakkındaki değerlendirmeleri ile son buldu.

05-10-2018 / ST