İslam Bilim Geleneğinin Oluşum Safhaları Konuşuldu

İslam Bilim Geleneğinin Oluşum Safhaları Konuşuldu
12.05.2022
768
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi, Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sıracettin Aslan tarafından “İslâm Bilim Geleneğinin Oluşum Safhaları” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Zoom vasıtasıyla gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi’nden ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler, öğrenciler ve muhtelif meslek mensupları katılım gösterdi.

Aslan, “İslam Bilim Geleneğinde Fizik Biliminin Teşekkülü X-XI. YY” başlıklı doktora tezinden uyarlayarak hazırladığı sunumunda ağırlıklı olarak tezinin birinci bölümünü oluşturan “Kuramsal Çerçeve: İslam Bilim Geleneğinin Oluşum Evreleri VII-X YY” başlıklı konu üzerinde mülahazalarda bulundu. Seminerde modern dönemden Popper, Kuhn gibi isimlerle de karşılaştırma yapan Aslan, kavramsal çerçeveyi ortaya koyduktan sonra Biruni, İbn Heysem ve Ebu Bekir Razi gibi Müslüman bilim insanlarından örneklerle teorik sistemin pratikteki çıktılarına değindi.

Yaklaşık 50 dakikalık sunumun ardından seminer, Dr. Öğr. Üyesi Siracettın Aslan’ın gelen soruları cevaplaması ve değerlendirmesiyle birlikte son buldu.


768 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.