İş-te Fotoğraf Sergisi

17.04.2013

İş-Te Fotoğraf Sergisi, 24 Nisan’dan itibaren Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda görülebilecek.

Murat Gök’ün ‘İŞ-TE’ isimli fotoğraf sergisi 24 Nisan – 1 Mayıs 2013 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda görülebilir.

Murat Gök’ ün ilk kişisel sergisini oluşturan fotoğraflarında, inşaat işçilerinin çalışma şartları konu ediliyor. Bir fotoğraf gezisinde fotoğrafını çektiği inşaat işçisinin 10 dakika sonrada iskeleden düştüğüne şahit olan Gök, etkisinde kaldığı bu olaydan yola çıkarak çektiği fotoğraflarıyla, inşaat işçilerinin hangi şartlar altında çalıştığını, nerede kaldıklarını, nasıl beslendiklerini ve çalışırken ne tür riskler altında olduklarını, binaları yükseltirken de iskeleler üstünde nasıl dengede durmaya çalıştıklarını gözler önüne sermektedir. İzleyenlerini bir çeşit tanık durumunda bırakan bu siyah-beyaz fotoğraflar, fazla söze gerek bırakmadan, göz ardı edilen gerçeğin siluetleri olarak, başkalaştırılmış yaşamların anlık görüntüleridir. Siyah ve beyaz arasında denge kurmaya çalışan grinin verdiği yaşam mücadelesidir.

17/04/2013 – HM