İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı

İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı
17.04.2015
753
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı” 17 Nisan Cuma günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen toplantıya, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Arslankaya konuşmacı olarak katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği konusu üzerine bir sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Arslankaya, meydana gelen kazanın, iş kazası olarak nitelendirilmesi için gereken durumları öğrenciler ile paylaştı. Staj gördükleri iş yerlerinde karşılaşabilecekleri tehlikeli durumlar konusunda uyarlarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Arslankaya karşılaşabilecekleri tehlikeli durumları, fiziksel, kimyasal, biyolojik, psiko-sosyal ve ergonomik tehlikeler şeklinde sıraladı.

Riskin 0 ile 1 sayıları arasında bir değer aralığında bulunduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Arslankaya, iş sağlığı ve güvenliğinin bu riskleri ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Tüm riskleri önlemenin arzu edilse de pratikte yapılmasını gerekenleri, riskleri kabul edilebilir bir düzeye indirmek ve büyük risklere öncelik vermek olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Arslankaya, kabul edilebilir riskin kanuni zorunluluklar ve işletmelerin kendi sağlık ve güvenlik politikası ve uygulamaları dikkate alınarak, kabul edilebilecek düzeye indirilmiş risk olarak nitelendirdi.

17/04/2015 – YC


753 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.