İş Sağlığı Güvenliği ve İş Kazaları Anlatıldı

İş Sağlığı Güvenliği ve İş Kazaları Anlatıldı
31.10.2019
1.525
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “İş Sağlığı Güvenliği Temel Eğitimi ve İş Kazaları” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor salonunda gerçekleşen konferansa, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vahdet Uçar konuşmacı olarak katıldı.

Kişilerin ruhsal ve fiziki durumlarına göre bir işte çalışmasının öncelikli öneme sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vahdet Uçar, “Makinalar geri gelebilir, fakat insan kaybedilirse geri dönüşü yoktur. Gerek çevremizdekiler gerekse kendi hayatımız için iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınmış olması gerekir. Güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine iş güvenliği denir. Dünyada sanayileşme ve teknolojiye paralel olarak iş güvenliği sorunu ortaya çıkmıştır. Teknik iş güvenliği bileşkesinde işçinin güvenliği, işletmenin güvenliği ve üretimin güvenliği olmak üzere üç sacayağı vardır” dedi.

“Risk hep vardır”

İş kazasını ve iş kazası sayılan durumları anlatan Prof. Dr. Vahdet Uçar, konuşmasının devamında iş kazalarının istisna örneklerinden bahsetti. Uçar, “Risk hep vardır, önemli olan alınan tedbirlerdir. İş saatleri içerisinde nerede olunursa olunsun, yapılan kaza belli kurallar çerçevesinde iş kazasıdır. Şu anda bazı hususlarda yasal boşluklar mevcut, düzeltilmesi gereken durumlar ne yazık ki var” dedi. Konferansın devamında Uçar, kaza çeşitleri, kaza zinciri ve iş güvenliğinin temel ilkelerine değindi.

Etkinlik hediye takdimiyle birlikte sona erdi.

30/10/2019 – Fatmanur Deveci – Semih Yayla


1.525 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.