İş Arayan ve İşverenleri Buluşturacak “Yetenek Kapısı” Platformu Açıldı

İş Arayan ve İşverenleri Buluşturacak “Yetenek Kapısı” Platformu Açıldı
14.02.2020
4.349
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin destekleriyle hazırlanan, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirecek “Yetenek Kapısı” platformu açıldı. Özellikle öğrenci ve mezunları işverenlerle buluşturacak platforma başvurular başladı.

Hazırlanan online platform üniversitelerin kariyer merkezleri ile ortak çalışmalar yürüterek, öğrenci ve mezunların istihdam edilmesini kolaylaştıracak. İş arayanlar için https://www.yetenekkapisi.org/login adresi üzerinden personel alımı ve iş ilanları yayımlanacak. Yayınlanan ilanlara müracaat eden adaylar, uygun şartları sağladıkları takdirde iş görüşmesine çağrılacak.

Öğrenci ve mezunlar iş ilanlarının yanı sıra, platform üzerinden kendilerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinebilecekleri staj, eğitim, seminer ve konferans gibi organizasyonlar hakkında da bilgi sahibi olabilecek.

Yetenek Kapısı başvurusu nasıl yapılır?

  1. Yetenek Kapısı başvurusu yapmak isteyen öğrenci ve mezunların öncelikle https://www.yetenekkapisi.org/login adresini ziyaret etmesi ve sisteme ad, soyadı, e-mail adresi, telefon numarası ve eğitim bilgileri ile kayıt olması gerekmektedir. Daha sonra kayıt sırasında verilen e posta adresine gelen şifre ile sisteme giriş yapılmaktadır.

2. Sisteme giriş yapıldıktan sonra açılan sayfada profil bilgileri, takvim ve bir tablo görülmektedir.

3. Sayfanın sol tarafında yer alan takvimde öğrencilerin Üniversitemizdeki kariyer merkezi danışmanlarından aldığı randevular gözükmektedir. Kariyer danışmanları otomatik olarak sisteme yüklenmiştir.

4. Sayfanın sağ tarafında yer alan tabloda ise; duyurular ve tarihleri, öğrencinin ya da mezunun sisteme yüklemiş olduğu öz geçmişi, yaptığı iş/etkinlik başvuruları ve tarihleri ile profil sayfası görüntülenmektedir.

 

Sayfanın en altında yer alan “detaylar” kısmından her bir içerik için detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Başvurular, iş arayanlar için https://www.yetenekkapisi.org/register adresinden, işverenler için ise https://www.yetenekkapisi.org/company_register adresinden yapılacak kayıtlar ile gerçekleştiriliyor.

14.02.2020 / EF
4.349 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.