İran’ın Teopolitiği

İran’ın Teopolitiği
20.05.2024
394
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde 15 Mayıs 2024 tarihinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara’nın konuşmacı olduğu “İran’ın Teopolitiği” konulu konferans gerçekleştirildi.

Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve fakülte hocalarının katılımıyla gerçekleşen konferansa fakülte öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara konuşmasında İran’ın tüm dünyada uyguladığı politikaları örnekleriyle birlikte dile getirdi. Özellikle İran’ın yumuşak güç unsuru olarak nitelendirilen politikalarına değinen Prof. Dr. Büyükkara, İran’ın bu politika ve stratejiler sayesinde Yemen, Suriye, Irak, Afrika başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde nüfuz elde ettiğini vurguladı. İran’ın farklı kurum ve yapılanmalarla bu politikaları yürüttüğünü
ifade eden Prof. Dr. Büyükkara, bu yolla farklı grupların hedeflendiğini dile getirdi. Bu politikaların Şii antipatisini kaldırmaya veya Şiileştirmeye yönelik olabileceğine dikkat çeken Büyükkara, bu hedeflerin başarılı örneklerini de zikretti. Konuşmasına İran’ın bu politikaları yürütebilmek için ihtiyaç duyduğu insan kaynağına da değinen Prof. Dr. Büyükkara ülke içindeki eğitim-öğretim kurumları ve işleyişleri hakkında da bilgi verdikten sonra konuşmasını sonlandırdı.

Konferansın sonunda katılanlar arasında yapılan çekilişte on beş kişiye Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara’nın Çağdaş İslami Akımlar adlı kitabı hediye edildi ve kitaplar yazar tarafından imzalandı. Program, Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara’ya Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı tarafından hediye takdiminin ardından sona erdi.

Konferans İlahiyat Fakültesi’nin YouTube kanalından tekrar izlenebilmektedir:

https://www.youtube.com/watch?v=Yn3I38So2zE&ab_channel=SA%C3%9C%C4%B0lahiyatFak%C
3%BCltesi


394 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.