Gök Gürültülü

İnşaat Mühendisliği Öğrencilerine Ödül

16.05.2017

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü takımı ‘DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda ikinci oldu.

Türkiye genelinde üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin oluşturduğu takımların katılımı ile gerçekleşen yarışmaya 43 üniversiteden 85 takım başvurdu. Finale kalan 28 takım, 8 Mayıs’ta İstanbul Osmanlı Arşivleri Başkanlığı Kongre Merkezi’nde yarıştı.

Yarışmada Sakarya Üniversitesi takımı ikinci olurken, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi takımı birinci, İstanbul Üniversitesi takımı da üçüncü oldu. Sakarya Üniversitesi takımı İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Safa Demirbaş, Burak Fındıkçı, Hasan Egin, Ercan Yılmaz ve Kadir Coşkun’dan oluştu. Takım danışmanlığını İnşaat Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Hakan Öztürk ile Arş. Gör. Gökhan Dok ve Arş. Gör. Aydın Demir yaptı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması, inşaat mühendisliği öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı, analizi ve model yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunmak ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak için düzenlendi. Deprem testinden yıkılmadan geçen modeller, ekonomik puanlama ve estetik puanlama kriterlerine de tabi tutuldu.

Öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul “Bizlere bu gururu ve mutluluğu yaşatan takımdaki öğrenci arkadaşlarımızı ve takım danışmanı hocalarımızı tebrik ediyoruz. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün adını, böylesi önemli bir organizasyonda duyurdukları için kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

16/05/2017 – HAy