İlahiyat Fakültesinden Öğretmenlere Yönelik Dördüncü Proje

04.12.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ve Öğretmen Alan Bilgisi Yeterliliklerini
Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen Arapça Metin Okuma Programının dördüncüsü bu öğretim yılında gerçekleştiriliyor.

SAÜ İlahiyat Fakültesi ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında daha önce imzalanan Eğitimde İş Birliği Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen programın
dördüncüsü kapsamında Sakarya’daki İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Arapça branşlarında görev yapan gönüllü öğretmenler
için 20 Kasım 2023- 07 Ocak 2024 tarihleri arasında 7 haftalık bir Arapça Metin Okuma Programı başlatılmış bulunuyor. Proje kapsamındaki öncelikle ön talep
formları alınarak öğretmenlerin yaptıkları tercihlerine göre belirlenen dersler SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

7 Ocak 2024 tarihinde sona erecek projede derslere katılıp devam şartını sağlayan öğretmenlere projenin bitiminde katılım sertifikası verilecek.
Uzaktan eğitim yoluyla icra edilen olan programda yer alan dersler ve okutan öğretim üyeleri şu şekilde:

1. Hadis Metinleri – Prof. Dr. Hayati Yılmaz
2. Tefsir Metinleri – Doç. Dr. Bayram Demircigil
3. Fıkıh Metinleri – Doç. Dr. Ahmet Selman Baktı
4. Medya Arapçası – Dr. Öğr. Üyesi Sihan Mohammed
5. Modern Arapça Metinler – Arş. Gör. Dr. Zehra Özli

Program öğretmenlerin kendi branşlarında yeterliliklerini artırmayı, klasik ve modern Arapça metin bilgilerini ve Arapça becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.