İlahiyat Fakültesi’nde “Tevrat’ta Hz. Yakub Algısı” Konuşuldu

İlahiyat Fakültesi’nde “Tevrat’ta Hz. Yakub Algısı” Konuşuldu
12.05.2023
1.720
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Erasmus+ KA107 Ders Verme Hareketliliği kapsamında fakültede bulunan Fas Sidi Muhammed Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Said Gafaiti tarafından “Tevrat’ta Hz. Yakub Algısı Üzerine Çok Yönlü Bir Okuma” konulu bir konferans verildi.

İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve sunuculuğunu Arş. Gör. Semra Kaya Aıtaourı’nin yaptığı programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Sümeyye Atıcı tarafından Arapçadan Türkçeye çevrilen konferansın başlangıcında Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri tarafından Prof. Dr. Said Gafaiti’nin özgeçmişi ve ilmî çalışmaları hakkında bilgi verildi. Prof. Dr. Said Gafaiti konuşmasının başında Hz. Yakup’un şahsiyetinin Tevrat’ta resmedilen Hz. İbrahim ve Hz. Musa gibi şahsiyetlerle mukayese edildiğinde daha önemsiz gibi gözüktüğünü belirterek onun Yahudi dinî düşüncesindeki merkezi konumuna ve Yahudi tarihinde gerçekleşen olaylar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Öncelikle Yakup isminin anlamları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gafaiti, konuşmasının devamında Tevrat’tan bazı pasajlara da işaret ederek Hz. Yakup hakkındaki anlatılar, yaşadığı olaylar ve bu olayların Yahudilik tarihi üzerindeki etkisi üzerinde durdu. Prof. Dr. Said Gafaiti, misafirperverlikleri ve ilgilerinden dolayı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Bostancı’ya ve akademisyenlere teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Prof. Dr. Said Gafaiti’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.

Konferansın videosu İlahiyat Fakültesi’nin YouTube kanalından izlenebilmektedir.

(https://www.youtube.com/@SAUIlahiyatFakultesi)


1.720 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.