İlahiyat Fakültesi’nde “Taha Abdurrahman ve Örtünmenin Ruhu Kitabı Üzerine” konulu Konferans düzenlendi

İlahiyat Fakültesi’nde “Taha Abdurrahman ve Örtünmenin Ruhu Kitabı Üzerine” konulu Konferans düzenlendi
15.12.2023
999
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Sakarya Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği ve Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Taha Abdurrahman ve Rûhu’l-Hicâb (Örtünmenin Ruhu) Kitabı Üzerine” konulu konferans İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen konferansa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Furkan Esad Çalışkan’ın yaptığı ve Ferizli Müftülüğü Din Görevlilerinden Hafız Davut Türab Karakoç’un Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programının açılış konuşmaları, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık ile Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından gerçekleştirildi.

Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı konuşmada; Diyanet, İlahiyat Fakülteleri ve İmam Hatiplerin yaptıkları faaliyetlerdeki ana hedefin “Allah resulünün örnekliği” olmasının önemini vurguladı ve sorunlarımızın çözümünün öncelikle Kur’ân-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetinde aranmasının önemine dikkat çekti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı da konuşmasında, Fakültelerinde değerli bir akademisyen olan Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’yı misafir etmekten ve konferansın da İslam Dünyası’nda yaşayan en önemli düşünürlerden olan Taha Abdurrahman hakkında olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Kurumlar arası iş birliğe büyük önem verdiklerine dikkat çeken Dekan Bostancı, programın bu öğretim yılında Sakarya İl Müftülüğüyle ortaklaşa düzenledikleri ilk konferans olduğunu belirterek bu programların devam etmesi temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı konuşmasının ilk bölümünde Müslüman düşünür Taha Abdurrahman’ın eserleri ve düşünce dünyası hakkında bilgi verdi.  Konuşmasının ikinci bölümünde ise çevirisini tamamladığı ve yakında yayınlanacak olan Taha Abdurrahman’ın “Örtünmenin Ruhu” (Rûhu’l-hicâb) isimli eseri üzerinde durarak onun konuyla ilgili öne çıkan görüşleri hakkında bilgiler aktardı.

Taha Abdurrahman’ın Müslümanların günümüzde yaşadığı problemlere çözüm önerisi sunan önemli düşünürlerden birisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, onun derinlikli bir düşünceye sahip olduğunu, bunu mantıkî temellerle desteklediğini, ayrıca bunu şuur ve bilinçle aktardığını ifade etti. Taha Abdurrahman’ın İslamî geleneğe bütünlüklü bir bakışı açısı sunduğunu belirten Prof. Dr. Maşalı, onun Batı medeniyeti ve İslam medeniyetiyle irtibatımızın nasıl olması gerektiğine dair yaklaşımı hakkında da konuştu. Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Taha Abdurrahman’ın “Rûhu’l-hicâb” eseri bağlamında örtü meselesine yaklaşımı ve örtüyle ilgili yapılan itham ve eleştirilere verdiği cevaplar hakkında dinleyicilere önemli bilgiler verdikten sonra sözlerini tamamladı.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’ya hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Programın sonunda, Taha Abdurrahman’ın Prof. Dr. Maşalı tarafından Türkçeye çevrilen “Modernlik Ruhu” isimli kitabı, katılımcılardan çekilişle belirlenen 15 kişiye hediye edildi ve kitaplar Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından imzalandı.

 
999 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.