İlahiyat Fakültesinde “Plotinos Düşüncesi” Konulu Seminer

İlahiyat Fakültesinde “Plotinos Düşüncesi” Konulu Seminer
18.03.2022
2.037
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Aydoğan tarafından “Plotinos Düşüncesi” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Dr. Hüseyin Aydoğan konuşmasında “Plotinos Felsefesine Giriş” başlığıyla kaleme aldığı eseri çerçevesinde Yeni Eflâtunculuğun (Neo-Platonizm) öncüsü ve en önemli filozofu olarak kabul edilen Plotinos’un felsefî düşüncesinden bahsetti. Dr. Aydoğan, konuşması boyunca nous ve demiurgos kavramları, Plotinos’un sudûr öğretisi, epistrophe (dönüş/rücu), katharseis (arınma) ve mistik vecd kavramları, Plotinos’un mantık ve diyalektik düşüncesi ile Plotinos’un ruh ve etik öğretisi üzerinde durdu.

Program, dinleyiciler tarafından sorulan soruların Dr. Hüseyin Aydoğan tarafından cevaplandırıldığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


2.037 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.