İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Söyleşi

13.03.2018

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Grubu Topluluğu tarafından “Kararlılık ve Azim” konulu bir söyleşi düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Grubu Topluluğu tarafından Arapça sohbet programları kapsamında düzenlenen söyleşiye Okt. Abdülmelik Yangın konuşmacı olarak katıldı.

İnsanın bir işe girişirken doğru bir niyetle hedeflerini belirlemesi gerektiğini ifade eden Okt.Yangın, işe bu şekilde başlamanın önemli olduğunu fakat işi devam ettirmenin ve bitirmenin daha da önemli olduğunu belirtti. Bu doğrultuda hedefi olmayan kimsenin ümitsizliğe düşeceğini belirten Yangın, ümitsizliğin ise kanserden daha tehlikeli bir hastalık olduğunu vurgulayarak ona asla boyun eğmemek gerektiğini söyledi.

Konuşmasının devamında ümitsizlikten kurtulma yollarının en önemlisinin Allah’ın rahmetini idrak etmek olduğunu belirten Yangın, bu konudaki ayetlere de yer verdi. Yangın, Allah’ın rahmetinin geniş olduğunu, bizim isteklerimizin bu rahmet karşısında çok küçük kaldığını söyledi.

Müminin, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyen kimse olduğunu vurgulayan Yangın, “Allah’ın rahmetinin genişliğini idrak eden müminin mümkün olan işlerden yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bir şeyi ilk defada yapamayışımız o işin imkânsızlığını göstermez. Siz hedeflerinizi büyük tutun. Doğru bir niyetle hedeflerinizi belirleyip başladığınız çalışmanızı kararlılıkla nihayete erdirin” dedi.

Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu tarafından her yıl seri sohbet programı şeklinde düzenlenen ve artık geleneksel hale gelmiş olan Arapça sohbet programları her hafta farklı bir konuğun katılımıyla bahar yarıyılı sonuna kadar devam edecek.

13.03.2018 – YC