İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Münazara ve Hitabet Yarışmaları yapıldı

İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Münazara ve Hitabet Yarışmaları yapıldı
23.05.2024
402
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğu’nun (Mültekâ Lügati’d-Dâd) katkılarıyla Arapça Hitabet Yarışması ve Arapça Münazara Yarışmasının finalleri gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğu başkanı Emre Baş’ın yaptığı programa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Şirin, Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş, Fakülte hocaları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. Yarışma Koordinatörü Öğr. Gör. Reda Elsayed’e, Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğu’nun Akademisyen danışmanı Öğr. Gör. Hülya Afacan’a ve topluluk üyesi öğrencilere teşekkür eden Bostancı, bu tür yarışmalara katılmak konusunda medeni cesaret göstermenin dereceye girmek kadar önemli olduğunu ifade etti.  “Yarışma sonucunda birinci kim olursa olsun tüm öğrencilerimiz bizim için bir “inci’dir” diyen Bostancı katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Öğr. Gör. Reda Elsayed, Dr. Öğr. Üyesi Seyfettin Haruni, Öğr. Gör. Dr. Amir Mirza Nadir ve Öğr. Gör. Abdülmelik Yangın’ın jüri üyesi oldukları Hitabet Yarışması sonucunda Hüseyin Şanverdi birinci, Zeyd Mahir ikinci ve Hasan Sarıgül üçüncü oldu.

Hitabet Yarışması’nın hemen ardından “Sporcuların ödül platformlarında siyasi görüşlerini ifade etmeleri doğru mudur, değil midir?” konulu münazara gerçekleştirildi. Yarışmada Bilal Karakaş, Hüseyin Şanverdi, Abdurrahman Abdullah’tan oluşan takım et-Talâi‘ (Öncüler) ismi ile; Elif Burcu Gürler, Elif Ersöz ve Dalya Amin’den oluşan takım ise eş-Şakâik (Şakayık Çiçekleri) ismi ile yarıştı.

Öğr. Gör. Reda Elsayed, Dr. Sihan Ually,  Öğr.  Gör. Abdülmelik Yangın, Öğr. Gör. Dr. Amir Mirza ve Öğr. Gör. Nada Antar’dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda Öncüler takımı birinci oldu. Dalya Amin ise en iyi konuşmacı seçildi.

Program dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 
402 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.