İlahiyat Fakültesi Uluslararası Danışma Kurulu Toplandı

İlahiyat Fakültesi Uluslararası Danışma Kurulu Toplandı
09.01.2023
929
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Uluslararası Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Kalite ve Akreditasyon Kurulu başkan ve üyeleri ile Malezya, Cezayir, Lübnan, Tunus, Endonezya, Katar, Ürdün ve Umman’da farklı üniversitelere mensup akademisyenlerden oluşan kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı Uluslararası Danışma kurulunun ikinci kez toplandığını ifade ederek, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Türkiye’de ve İslam dünyasında ilahiyat alanında akreditasyon alan ilk fakülte olduklarını ifade eden Prof. Bostancı, Uluslararası Danışma Kurulunun kalite çalışmalarında önemli bir rolü olduğunu ifade etti ve istişarelerin devam edeceğini söyledi.

Toplantıda üyelere Fakültenin uluslararası faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 2022 yılında “Değişen Dünyada Cami ve Fonksiyonları” konulu uluslararası sempozyum düzenlendiğini, 2023 yılında gerçekleştirilecek Tabiinle ilgili uluslararası sempozyumun hazırlıklarının devam ettiğini belirtti ve İlahiyat Fakültesinde 2022 yılında değişim programları ve ikili anlaşmalar kapsamında gerçekleşen hoca ve öğrenci değişim sayıları hakkında bilgi verdi.

2023-2027 Stratejik Planında yer alan uluslararasılaşma alanındaki stratejik amaç ve hedeflerin kurul üyeleri tarafından müzakere edilmesiyle devam eden toplantı, dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.


929 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.