İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ürdün’de

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ürdün’de
08.07.2019
2.687
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bir grup öğrenci, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından düzenlenerek geleneksel hale gelen Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere Ürdün’e gitti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bir grup öğrenci Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere Ürdün’ün başkenti Amman’da Îvan Dil Enstitüsü tarafından düzenlenen Arapça kursuna katılacaklar. 7 Hafta boyunca gerçekleşecek kurs süresince Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arapça Hazırlık Sınıfını bitirmiş olan öğrenciler pratik Arapçalarını geliştirme imkânı bulacak. Öğrencilerin, kurs çerçevesinde Ürdün’ün Akabe, Ceraş, Aclûn, Vadi Ram  ve el-Bahru’l-Meyyit gibi tarihi ve turistik mekânlarına geziler düzenlemeleri ve başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarını ziyaret etmeleri öngörülüyor. Öğrencilerin ayrıca Salt Türk Şehitliği ve Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi tarihimiz açısından önemi mekanları da ziyaret etmeleri planlanıyor.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından organize edilen Ürdün Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere giden ve içinde Sakarya dışındaki bazı ilahiyat fakültelerinden öğrencilerin de bulunduğu 43 kişilik kafileye İlahiyat Fakültesi hocalarından Öğr. Gör. Sümeyye Atıcı başkanlık ediyor.

Kursa katılan öğrencilerinin 5 Ağustos’ta yurda dönmeleri bekleniyor.

08.07.2019 – YC


2.687 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.