İlahiyat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

İlahiyat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
27.07.2023
1.390
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni SAÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Tosun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, katılımcıları selamlayarak “Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Törenine hoş geldiniz. Diyanet İşleri Başkanımızın selamları ve hayırlı dileklerini iletiyorum. Bu yıl fakültemiz örgün öğretimden 218 mezun verdik. Öğrencilerimizi ve yetişmelerinde büyük emekleri olan ailelerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında SAÜ İlahiyat Fakültesinin Türkiye’nin en büyük ve önde gelen ilahiyat fakültelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Bostancı, “Fakültemiz geçtiğimiz yıl aldığı akreditasyon ile hem ülkemizde hem de dünya ilahiyat alanında akredite olmuş ilk fakültedir. Fakültemiz, pek çok alanda sergilediği öncü konuma bir yeni alan daha eklemiştir. Aynı zamanda 30 yılı geride bırakarak 26’ncı mezunlarını vererek alanında köklü bir kurum haline gelmenin haklı gururunu yaşamaktadır” dedi.

Mezun öğrencilerden beklentilerinin kendilerinin ve Sakarya İlahiyatın farkını her platformda ortaya koymaları ve aziz milletimize en güzel şekilde hizmet etmeleri olduğunu söyleyen Prof. Bostancı sözlerini “Allah, iki cihanda yolunuzu açık, yüzünüzü ak etsin. Allah yâr ve yardımcınız olsun! Efendimizin Livâu’l-hamd sancağının altında buluşmak üzere” diyerek tamamladı.

İlahiyat Fakültesi Birincisi Remziye Ordu oldu. Ayşe Sarıboğa fakülte ikincisi, Kenan Utku ise fakülte üçüncüsü oldu. Fakülteyi birincilikle bitiren Remziye Ordu mezunlar adına bir konuşma yaptı. Fakülte ve bölümlerde dereceye girenlere belge ve plaketleri akademisyenler tarafından takdim edildi.

Tören, kep atma merasiminin ardından sona erdi.


1.390 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.