İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
16.10.2020
23.004
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Toplantısı 14 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleşen ve hazırlık sınıfı öğrencilerin de YouTube üzerinden canlı olarak takip ettikleri programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Şirin, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş ile hazırlık sınıfı hocaları katıldı.

Sunuculuğunu Öğr. Gör. Abdulmelik Yangın’ın yaptığı ve Öğr. Gör. Dr. Seyfettin Haruni’nin Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından yapıldı. Prof. Dr. Bostancı konuşmasının başında yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler ve hocalar için hayırlı olması temennisinde bulundu. Her yıl yüz yüze yapılan tanışma ve bilgilendirme toplantısının pandemi dolayısıyla bilgilendirme ağırlıklı olarak canlı yayınla gerçekleştirildiğini kaydeden Dekan Bostancı, öğrencilere “Kim ilim talep etmek için bir yola girerse Allah Teâlâ ona cennete giden yolu kolaylaştırır” hadis-i şerifini hatırlarında tutarak yola başlamaları tavsiyesinde bulundu ve muvaffakiyetler diledi. SAU İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’de yüksek puanla öğrenci alan İlahiyat Fakültelerinden biri olduğunu kaydeden Bostancı, yeni öğrencilere tercihleriyle fakültelerine olan güveni bir kez daha ortaya koymaları sebebiyle teşekkürlerini iletti.  Bostancı, “Fakültemiz her alanda olduğu gibi Arapça eğitimi alanında da iddialı bir fakülte. Çok değerli hocalarımız var. Hazırlık Koordinatörümüz Doç. Dr. Hamza Ermiş hocamızın önderliğinde çok büyük gayretler sarf ediyorlar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu gayretlerini bu yıl da sürdüreceklerdir.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden beklentilerinin derslere düzenli bir şekilde devam etmeleri ve hocaların tavsiyesi doğrultusunda derslere günü gününe çalışmaları olduğunu belirten Dekan Bostancı, “İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır” âyetine değinerek ne kadar çaba gösterilirse o kadar güzel sonuçlar alınacağını’’ ifade etti. Hazırlık sınıfında sadece geçmeyi değil Arapçayı güzel bir şekilde öğrenmeyi hedefleyin tavsiyesinde bulunan Bostancı, yurtdışı değişim faaliyetlerine katılımda hazırlık sınıfı not ortalamasının önemli bir etken olacağını ayrıca İlahiyat Fakültesindeki diğer derslerde de Arapçanın olmazsa olmaz bir unsur olduğunu kaydetti. Geçen yıl hazırlık sınıfında dereceye girip programın sonunda hediye alacak öğrencilere başarılarından dolayı tebriklerini ileten Prof. Bostancı, bütün hocalara emeklerinden dolayı teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.

Devamında konuşan Temel İslam Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, konuşmasında Arapçayı iyi bir şekilde öğrenmenin İlahiyat Fakültesindeki diğer alanlarda başarılı olmanın anahtarı olduğuna dikkat çekti. Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş, hazırlık sınıfındaki dersler hakkında, Öğr. Gör. Hülya Afacan da hazırlık sınıfında uygulanacak kur sistemi ve sınavlar hakkında bilgi verdiler. Fakülte Arapça Dil Kulübü’nün (Mültekâ Luğati’d-dâd) yaptığı etkinlikleri içeren bir video gösteriminin ardından hazırlık sınıfında derse giren hocalar kendilerini tanıtarak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular.

Program, geçen yıl ilk 10 dereceyi alan öğrencilerle canlı bağlantı kurularak fakülte tarafından gönderilen hediyelerin velileri tarafından takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 


23.004 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.