İlahiyat Fakültesi  Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Programı

İlahiyat Fakültesi  Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Programı
16.10.2023
585
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) İlahiyat Fakültesi 2023-2024 öğretim yılı Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme Programı 11 Ekim 2023 tarihinde İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından yapıldı.

Konuşmasına yeni gelen öğrencilere hoş geldiniz diyerek başlayan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, “Bir kimse, ilim elde etmek arzusuyla bir yola girerse, Allah Teala o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır” hadisini hatırlattı ve öğrencilerin sonunda büyük bir kazanım olan bir yola girdiklerini ifade etti.

Konuşmasında İlahiyat Fakültesine bu yıl yerleşen ve Sakarya’ya gelirken elim bir kazada vefat eden Rukiye Teber’i de anan Dekan Prof. Dr. Bostancı, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine de sabır dilediğini ifade etti.

Öğrencilerin SAÜ İlahiyat Fakültesini tercih ederek çok doğru bir seçim yaptıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Bostancı, İlahiyat Fakültesi’nin birçok açıdan Türkiye’de öncü konumda olduğunu dile getirdi ve Türkiye ve İslam Dünyasında uluslararası akreditasyon alan ilk fakülte olduklarını, Arapça öğretiminde Türkiye’de önemli bir yere sahip olduklarını ve akademisyenlerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Öğrencilerden beklentilerinin dersleri dikkatli bir şekilde takip etmeleri, akademisyenlerin tavsiyelerini dinlemelerini ve gerekli çalışmaları günü gününe yapmaları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, kritik öneme sahip olan durumun devamlılık olduğunu vurguladı. Hazırlık sınıfında başarılı olmanın son derece önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bostancı, fakültelerinin, yurt dışı eğitim imkanları en fazla olan fakültelerden bir tanesi olduğunu belirtti ve geçen öğretim yılında hazırlıkta ilk 10 dereceyi alan öğrencilerin yazın Ürdün’e Arapça Yaz Kursuna gönderildiğini dile getirdi. Değişim programları ve ikili anlaşmalar kapsamında yurt dışına öğrenci gönderilirken de genel ortalama ve hazırlık notunun birlikte etkili olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bostancı, öğrencilerin iyi bir Arapça öğrenmeyi hedeflemelerini tavsiye etti ve muvaffakiyetler dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Programda konuşan Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş, hazırlık sınıfındaki dersler hakkında, Öğr. Gör. Hülya Afacan da hazırlık sınıfında uygulanacak kur sistemi ve sınavlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğunun (Mültekâ Luğati’d-dâd) yaptığı etkinlikleri içeren bir video gösterimi yapıldı. Hazırlık sınıfını birincilikle bitiren öğrencinin konuşmasından sonra ise hazırlık sınıfında derse giren akademisyenler, kendilerini tanıtarak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular.

Program öğrenciler tarafından hazırlanan 2023 Ürdün Arapça Yaz Kursu videosunun izlenmesi ve hazırlık sınıflarında 2022-2023 öğretim yılında ilk on dereceyi alan öğrencilere hediye takdiminin ardından sonra erdi.


585 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.