Dekan Prof. Dr. Bostancı’dan Diyanet İşleri Başkanına Ziyaret

Dekan Prof. Dr. Bostancı’dan Diyanet İşleri Başkanına Ziyaret
24.02.2022
1.567
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret etti. Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah İnce’nin de yer aldığı ziyarette gençliğe yönelik olarak yapılabilecek çalışmalar müzakere edildi.

Prof. Bostancı, görüşmede uzun yıllar SAÜ İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi ve dekan olarak görev yapmış olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a fakülte akademik ve idari personelinin selamlarını iletti.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı, ayrıca Din İşleri Yüksek Kurulu Kur’an-ı Kerim Meallerini İnceleme Komisyonu tarafından düzenlenen Meal Atölyesi toplantılarının üçüncüsüne müzakereci olarak katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Din İşleri Yüksek Kurulu bünyesinde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Soner Gündüzgöz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya çeşitli üniversitelerden davetli akademisyenlerin yanı sıra Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Kur’an-ı Kerim Meallerini İnceleme Komisyonu üye ve uzmanları katıldı. Toplantıda Kur’ân-ı Kerîm ve Şiirsel Çevirisi” Bağlamında ayetlerin çeviri konusu ele alındı.

Prof. Dr. Ali Erbaş, 1997-2002 yılları arasında 5 yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem Dekanlığını yürüttü. Prof. Dr. Erbaş, 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise üniversitenin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.


1.567 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.