İlahiyat Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

İlahiyat Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
09.01.2023
946
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ) İlahiyat Fakültesinin Ar-Ge ve Toplumsal Katkı çerçevesinde gerçekleştirilen ulusal veya uluslararası akademik, kültürel ve sosyal faaliyetlerin değerlendirilmesinin yapıldığı Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda yapılan toplantı; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç, Fakülte Sekreteri Osman İşgüven ve Danışma Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı Danışma Kurulunun dördüncü kez toplandığını ifade ederek, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Türkiye’de ve İslam dünyasında ilahiyat alanında akreditasyon alan ilk fakülte olduklarını ifade eden Prof. Dr. Bostancı, Danışma Kurulunun kalite çalışmalarında önemli bir rolü olduğunu, daha önceki toplantılarda bazı kararlar alınarak bunların uygulamaya geçirildiğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı açılış konuşmasının ardından önceki toplantıda alınan kararlarlar ve bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirdikleri uygulama ve faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Devamında Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç tarafından kurul üyelerine fakültenin akreditasyon başarısı, yürütülen kalite süreçleri ve 2023-2027 Stratejik Plan Çalışmaları hakkında bilgi verildi. Kurul üyeleri de stratejik plan üzerindeki mülahazaları dile getirdi.

Toplantı, SAÜ İlahiyat Fakültesinde 2022 yılında Eğitim-Öğretim, Ar-Ge ve Toplumsal Katkı çerçevesinde gerçekleştirilen ulusal veya uluslararası akademik, kültürel ve sosyal faaliyetlerin değerlendirilmesi ve konuyla ilgili olarak 2023 yılına ilişkin öneriler ile devam etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı bu bağlamda “Listede de görüldüğü üzere 2022 yılında 60 civarında ders dışı faaliyet gerçekleştirdik. Bunlar arasında konferanslar, paneller, yarışmalar, kurslar vb. yanında iki ulusal çalıştay ve bir uluslararası çalıştay da bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.


946 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.