İlahiyat Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

İlahiyat Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
12.10.2023
630
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı, 10 Ekim 2023 Salı günü Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Şirin, Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Hendek ve Danışma Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Danışma Kurulunun beşinci kez toplandığını ifade ederek, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Türkiye’de ve İslam dünyasında ilahiyat alanında akreditasyon alan ilk fakülte olduklarını ifade eden Prof. Bostancı, Danışma Kurulunun kalite çalışmalarında önemli bir rolü olduğunu, daha önceki toplantılarda çok güzel kararlar alınarak bunların uygulamaya geçirildiğini, bu toplantıdan da yine güzel neticeler çıkmasını beklediklerini söyledi.

Sakarya Ünı̇versı̇tesı̇ Danışma Kurulu Yönergesi̇ gereği başkan yardımcısı seçimine geçildi ve Tozlu Vakfı Başkanı Tarık Pekerken oy birliği ile Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından önceki toplantıda alınan kararlarlar ve bu kararların uygulanma durumları hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Toplantı, İlahiyat Fakültesinde 2022-2023 öğretim yılında gerçekleştirilen ulusal veya uluslararası akademik, kültürel ve sosyal faaliyetlerin değerlendirilmesi ve kurul üyelerinin 2023-2024 öğretim yılına ilişkin önerileri ile devam etti. Geçen öğretim yılında gerçekleştirilen akademik faaliyetler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademik faaliyetler açısından her sene olduğu gibi son derece verimli bir öğretim yılı geçirildiğini ve fakülte olarak toplam 42 farklı etkinlik gerçekleştirildiğini dile getirdi. 2022-2023 öğretim yılındaki yurt dışı faaliyetlerinden de söz eden Prof. Bostancı, çok sayıda öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının değişim programları ve ikili anlaşmalar kapsamında Katar, Ürdün, Fas, Umman, Almanya, Avusturya gibi ülkelere gittiklerini söyledi.

Toplantı, kurul üyelerinin dilek ve temennilerini aktardıkları bölümün ardından sona erdi.

 

 

 

 
630 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.