İki Yıl Tren Seferi Yok

31.01.2012

Hızlı Tren çalışmaları nedeniyle Adapazarı-İstanbul hattında tren seferleri 2 yıl duracak.

Hızlı Tren projesi kapsamında Gebze-İzmit-Köseköy hattında yapılacak çalışma nedeniyle 1 Şubat’tan itibaren demiryolu hattı  24 ay süreyle tamamen kapalı kalacak.

1 Şubat’tan itibaren Adapazarı-İstanbul arasında işleyen Adapazarı Ekspresi’nin seferleri de 2 yıl boyunca yapılamayacak. Tren seferlerinin yapılamayacak olması en çok öğrencileri etkileyecek. Her gün onlarca üniversite öğrencisi treni tercih ediyordu.

Yeni tedbirler alındı

1 Şubattan itibaren tren seferlerinin duracak olması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı-İzmit arası çalışan firma yetkilileri bir araya geldi ve bazı önlemler alındı. Buna göre abonman kart sahibi olmayan sivil yolcu fiyatı 6 TL’den 4.5 TL’ye, 4 TL olan öğrenci fiyatıysa 3.5 TL’ye indirildi. İzmit araçları yoğunluğa göre 2 dakika arayla dahi çalışacaklar. 1 Şubat’tan itibaren Büyükşehir Belediyesi yeni terminale ek seferler başlatacak.

31/01/2012 – Haber Merkezi