‘İçgörü’ Sergisi Açıldı

‘İçgörü’ Sergisi Açıldı
24.05.2023
919
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Araştırma Görevlisi Beyza Turan’ın “İçgörü” isimli kişisel sergisi açıldı.

22 Mayıs Pazartesi günü Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleştirilen sergiye, Dekan Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan Yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru ve Doç. Dicle Öney, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Araştırma Görevlisi Turan sergi ile ilgili, “İnsan, yaşadıklarıyla hayatına şekil verir. Bazen ateş kadar acıtan acılarla sınanır. Hayatımız boyunca yaşadığımız acılar bizleri olgunlaştırır, bu sürecin geçici olduğunu bilmeyen insanlar sürekli bocalar, süreçte başarılı olanlar ise hayatta her istediği hedefe ulaşanlardır. Bu noktada sabır unsuru çok önemlidir. Seramik sanatı da böyledir. Sürecin her aşaması sabır ve özen gerektirir. Sonuca ulaşıldığında ise sağlamlığı ve kalıcılığı ile yıllarca insanlara müthiş bir haz, güzellik ve doyum sağlar. Tam da bu noktada insan ve seramiğin benzemesi sebebi ile içgörü kavramının seramik ile betimlenmesi değer kazanır.” ifadelerini kullandı.

Sergi, 26 Mayıs 2023 tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.


919 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.