Hülya Düzenli “Benim Yolculuğum” konuşmasıyla hikayesini anlattı

Hülya Düzenli “Benim Yolculuğum” konuşmasıyla hikayesini anlattı
12.12.2023
383
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gizem Fırat Anfisi’nde  Hülya Düzenli’nin “Dokun ve Bak/Hayat Biri Olmadan Diğerinin Olmadığı Bir Yolculuktur…” başlıklı sergisi, kapsamında sanatçı “Benim Yolculuğum” başlıklı bir konuşma yaptı.

Görseller eşliğinde yapılan konferansta sanatçı; ailesini, eğitimini, mizacını, sanatçı kimliğinin yanı sıra eğitimciliğini, yazılarını ve küratoryel çalışmalarını anlattı.

Hülya Düzenli yolculuğunun başından itibaren kendisini etkileyen olguları ve yansımaları olan üretimlerini içerik ve plastik dil olarak ele alışını zaman dizin içinde sundu. Farklı duyarlılıklar gösterdiğini farklı malzeme ve teknikler kullandığını ve multi disipliner bakış açısını ortaya koydu.

Düzenli, ayrıca üniversitenin sergi salonunda halen devam eden sergisinde yer alan yapıtlarında da görülüp dokunulabilen işlerini özellikle kendisine ait bir buluş olan ve Türkiye ve Avrupa Birliği fikir hakkını aldığı Körler İçin Renk Alfabesi’nin nasıl ortaya çıktığı bilgisini paylaştı.

Bu buluşa ve sanatçı davranışına yansıyan olguyla ilgili olarak Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Mesude Hülya Doğru’nun desteği ve Sakarya Üniversitesi görme engelli bireylerle ilgili birimde görev yapan İbrahim Bingül tarafından önerilerek yapılan, sanatçının kendi seslendirmesi ile uygulanan her yapıta ait QR/karekod kodlu anlatım uygulaması tekrar gündeme getirildi. Buna bağlı olarak konferansı takiben görme engelli bireylerle sergi alanı içinde bu yenilikçi ve çağdaş uygulama tekrar deneyimlenmiş sanatçı ile birlikte değerlendirildi.

Çağdaş iletişim dili, Çağdaş sergileme ve çağdaş sanat anlayışının, insana duyarlı yaklaşım bilinciyle buluştuğu sergi ve sergileme, konferans fotoğraf ve video olarak kayıt altına alındı. Sergi, üniversite öğretim üyeleri, sanatçılar ve öğrencilerden oluşan sanatseverler tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılandı.

 


383 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.