Hukuk Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Hukuk Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
25.07.2023
1.323
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 25 Temmuz Salı günü SAÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Rektör Yardımcısı Özer Köseoğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Altınsoy, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin açılış konuşmasını yapan SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ve 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan depremde birinci sınıf öğrencisi hayatını Ezgi Yılmaz’ı kaybettiklerini belirterek, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi. Deprem dolayısıyla bahar yarıyılında derslerin çevrimiçi olarak devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Narbay, “Öğrencilerimiz tüm bu güçlüklere rağmen mezun olma başarısı gösterdiler. Tüm öğrencilerimizi içtenlikle kutluyorum. Bir mezuniyet töreninde daha sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al olmak üzere bu törenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm personellerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Şafak Narbay konuşmasının devamında mezun öğrenciler için şu ifadelere yer verdi: “Bugün itibari ile zorlu hukuk eğitiminizin sonuna gelmiş bulunmaktasınız. Bu zamanda kadar fakültemizde edindiğiniz bilgilerin bundan sonraki meslek hayatınızda uygulayıcısı olacaksınız. Hukukun uygulamalı kısmı yoğun bir şekilde hayatınıza girecek. Artık birer hakim, savcı, avukat, hukuk müşaviri ve akademisyen adayısınız. Sizleri göstermiş olduğunuz başarılarınızdan dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ancak öğrenme sürecimizin hayat boyu devam edeceğini asla unutmamamız gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Bu vesile ile artık sizler birer öğrencimiz değil meslektaşımızsınız. Hukuk Seviyemizi daha da yukarıları çekmek sizlerin görevidir. Kendinizi mesleki açıdan daha donanımlı hale getirmek zorundasınız. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun”

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hukuk Fakültesi birincisi Eda Arslan, fakülte ikincisi Hava Koyunbakan ve fakülte üçüncüsü Zeynep Betül Çetin oldu.

Fakülte birincisi Eda Arslan mezunlar adına bir konuşma yaptı. Diploma yemininin ardından protokol ve akademisyenler tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Tören, öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.


1.323 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.