Hukuk Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Hukuk Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi
30.06.2016
1.422
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ilk mezunları için Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sebahattin Zaim Salonu’nda bir tören düzenlendi.Törende bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen menfur terör saldırısını kınayarak “Devletimizin terörle mücadeledeki kararlı tutumuna el ele vererek destek olmalıyız” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni, Sakarya Vali Yardımcı Akın Yılmaz, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile SAÜ Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sebahattin Zaim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törendeki konuşmasına İstanbul’da meydana gelen menfur saldırıyı kınayarak başlayan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “İstanbul’da meydana gelen menfur saldırıdan sonra moral bulacak, motivasyon sağlayacak hiçbir şey bulamadım. Ama öğrencilerimizin salona girerken heyecanları, gözlerindeki pırıltı bana moral ve motivasyon verdi. Gelecek günlerimiz inşallah daha güzel olacak. Bu terör saldırısı hepimizi derinden üzen bir saldırı. Ancak bu olaylar karşısında el ele vermeliyiz. Bunun başka bir çaresi yok. Devletimizin bu konudaki kararlı tutumuna el birliği ile destek vermeliyiz. Bu terör belasından ancak böyle kurtulabiliriz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nin bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yakın mezun verdiğini belirten Rektör Elmas, “Bu sene bir ilki yaşıyoruz. Sakarya Üniversitesi mezunu ailesine bugün Hukuk Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerimizde eklendi. Mezunlarımızın, üniversitemizi başarılı ile temsil edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Ailelerin verdikleri emekleri unutmamaları gerektiği konusunda mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Elmas, “Anne ve babanızı asla üzmeyin. Ailelerinizle ömür boyu mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayın. Ömür boyu onlara saygıda ve sevgide kusur etmeyin” ifadelerini kullandı.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Vali Yardımcı Akın Yılmaz, “İnşallah bu terör olayı en kısa sürede biter. Yeniden kenetlenerek her türlü olumsuzluk karşısında hareket etmeliyiz” dedi.  Hukukçuluğun özelliklerinden yararlanarak, her türlü sorun karşısında çözüme gidilebileceğini belirten Yılmaz, “Bizler hukukçular olarak adaleti yakaladık. Vicdanımızın sesini dinleyerek muhakeme kurmayı öğrendik. Hukukçuluk demek büyük bir donanım demektir. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ilk mezunlarına seslenen Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, “Ülkemizin geleceğine yön verecek, adaleti tesis edecek olan sizlersiniz. Bir kısmınız yolunuza avukat, savcı, hakim, akademisyen, kaymakam, vali olarak devam edeceksiniz. Sizler adaletten ayrılmadığınız sürece bu ülke şaha kalkacaktır. İyi bir hukukçu olmanın yanı sıra temel olan iyi bir insan olmaktır. Kendinize ailenize, vatanınıza, milletinize faydalı olmaya gayret gösterin” dedi.

Genç hukukçulara tavsiyelerde bulunan Ercan, “Öncelikle çok çalışın. Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayarak, hakkı üstün tutarak hareket edin. Bugün ve yarın için beklentiler içinde olmadan mesleklerinizi icra edin. Hayatı doğru anlayıp, en doğru şekilde uygulamalısınız. Karşınıza çıkacak engeller sizleri yıldırmasın. İradenizi kimseye teslim etmeden, hukukun üstünlüğüne inanan hakla dolu bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Öğrencileri mezun etmenin heyecanını birlikte yaşadıklarını belirten Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, “Bugün fakültemizde yaklaşık 100 öğrenciyi mezun ediyoruz. Sevgili öğrenciler, bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Hayatınızın bir dönemi kapatıyor, bir dönemin ise başlangıcını yapıyorsunuz. Başarılarınız, sonraki mezunlarımıza açılacak kapının anahtarıdır. Üniversitemizde bilimsel temelin ışığında, kaliteli eğitim programı ve güçlü bir akademik bir kadro ile yetiştirildiniz. Dünyadaki değişime ve gelişime açık bireyler olarak mezun oluyorsunuz. Yeni hayatınızda toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak hedeflerinizi belirleyin. Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi kimliğini onur duyarak taşımanız dileğiyle, dayanışma içinde olacağınız bir hayat diliyorum. Sizlere kapımız her zaman açık. Üniversitenizi sık sık ziyaret edin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri, Sakarya Vali Yardımcı Akın Yılmaz, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık ve Hukuk Fakültesi akademisyenleri tarafından takdim edildi. Fakülte birincisi Oğuz Ersöz, ödülünü ve belgesini Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Dekan Prof. Dr. Halil Kalabalık’ın elinde aldı.

Tören, Hukuk Fakültesi öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.

30.05.2016 – YC
1.422 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.