“Herkes İçin Akıllı Şehirler” TÜBİTAK-3005 projesi desteklenmeye hak kazandı.

“Herkes İçin Akıllı Şehirler” TÜBİTAK-3005 projesi desteklenmeye hak kazandı.
25.09.2023
1.561
A+
A-

Yürütücülüğünü Sakarya Üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Arş. Gör. Dr. Akın Özdemir’in yaptığı “Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı” oluşturmayı amaçlayan TÜBİTAK 3005 Projesi destek almaya hak kazandı.

Belediyelerin kent paydaşlarına erişimde sahip olduğu imkanlar ve üniversitenin bilimsel bilgi üretme konusundaki yetkinliğini birleştirerek proje kapsamında Türkiye’de ilk defa bilimsel olarak geçerli-güvenilir bilgiye dayalı, alanında uzman ve tarafsız bilim insanları tarafından onaylanmış, tüm kent paydaşlarının fikirlerini önemseyen ve yönetişim ile kapsayıcılık kavramlarını kendine temel alan bir akıllı şehir eylem planı oluşturulacak.  Projede ayrıca Türkiye’deki diğer belediyeler için de bir akıllı şehir eylem planı oluşturabilmek noktasında yol gösterici olabilmesi hedeflenmektedir.

Disiplinler arası bir yaklaşımla oluşturulan proje ekibinde, Doç. Dr. Abdulkadir Altınsoy, Doç. Dr. Furkan Beşel, Dr. Öğr. Üyesi Onur Metin, Dr. Öğr. Üyesi Aysun Bozanta Hakyemez, Arş. Gör. Dr. Cihan Durmuşkaya, Arş. Gör. Selin Başcan Yüce ve Recep Ali Çelik araştırmacı, 3 yüksek lisans öğrencisi bursiyer olarak yer alıyor.

“Herkes İçin Akıllı Şehirler: Etkin Yönetişim Çerçevesinde Paydaşların Önceliklerinin Araştırılması ve Sosyo-Politik Modelde Vatandaş Odaklı Bir Akıllı Şehir Eylem Planının Geliştirilmesi” isimli proje Sakarya Büyükşehir Belediyesi için 2024-2028 dönemini kapsayacak bir “Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı” oluşturmayı amaçlamaktadır.


1.561 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.