Her Bir Tehlikeden Bir Çok Risk Ortaya Çıkar

Her Bir Tehlikeden Bir Çok Risk Ortaya Çıkar
28.12.2015
648
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “İş Güvenliği Eğitimi” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe  Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Seher Arslankaya ve Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat konuşmacı olarak katıldı. Eğitimde, iş kazaları ve sebepleri, risk algılama, meslek hastalıkları, kişisel koruyucu donanımları konuları ele alındı.

Tehlikenin, işyerine, maruz kimselere ve çevreye zarar verme potansiyelinde olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat ,  “Risk yönetimi kavramı temelde iki soruya cevap arar. Bunlar tehlikeli davranış ve tehlikeli durumdur. Tehlikeler, fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psikososyal tehlikeler olarak dört bölüme ayrılmaktadır” diye konuştu.

Risk kontrolünün tehlike kaynağı, tehlike ve risk aşamalarından sonra sağlanabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Polat, “Tehlikelerden kaynaklanan yaralanma veya meslek hastalığı, olasılık ve şiddet olmak üzere ikiye ayrılır. Tehlike kaynağından birçok tehlike, her bir tehlikeden de birden çok risk ortaya çıkabilir. Her bir riski birden çok yöntemle kontrol edebiliriz” dedi.

İş kazalarına neden olan iş ekipmanlarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Polat, bu ekipmanları bakımsızlık, kontrolsüzlük, yıpranma, koruyucuların olmaması ve eski teknoloji şeklinde sıraladı. Polat, “Tüm riskleri önlemek için kabul edilebilir bir düzeyde bu riskleri azaltmak hedeflenmeli ve riskler azalırken büyük risklere önem verilmelidir. İş güvenliği riskleri darbeler, kesikler, ezikler, yanık, yaralanma, el veya ayak kırılması, zehirlenme, zatürre, beyin sarsıntısı ve sağırlık şeklindedir” ifadelerini kullandı.

Eğitimin ardından Yrd. Doç. Dr. Seher Arslankaya ve Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat öğrencilerin sorularını yanıtladı.

25.12.2015 KD
648 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.