Hendek Meslek Yüksekokulu’nun Temeli Atıldı

Hendek Meslek Yüksekokulu’nun Temeli Atıldı
18.02.2013
1.357
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun temeli törenli atıldı.

Hayırsever işadamı Sabri Ülker adına Hendek Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan Hendek Meslek Yüksekokulul’nun yeni binasının temeli atıldı. Temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, SAÜ Hendek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yüksel ve çok sayıda davetli katıldı.

Bir ülke büyüyecekse nitelikli iş gücüyle büyür

Törenin açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci Ülker Grubu’nun okul inşaatının 3 Milyon TL’sini karşılayacağını söyledi. İnci şunları kaydetti: “ Biz buradaki okulun yapılmasında öncelikle eğitime çok büyük hizmetleri olan Sabri Ülker’in adını okula vermek istedik. Ülker grubu ile irtibata geçtik ve Rahmetli Sabri Ülker’in isminin mutlaka bir yere verilmesi gerektiğini talep ettik. Talebimiz olumlu karşılandı. Üniversitemiz ile birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Bir ülke büyüyecekse nitelikli iş gücüyle büyür. Bu nitelikli iş gücü ise üniversiteler ve sanayinin birlikte uyum içerisinde AR-GE’ye verdikleri destekle mümkündür. Ülker grubu okulumuzun 3 milyon TL’sini karşılayacak, inşallah çıkmış olduğumuz bu yolda okulumuz hayırlı, uğurlu olsun. Okulumuzun sanayide olması hem gençlerimiz hem de sanayicilerimiz için büyük önem arzediyor”

Eğitim olmadan, sermaye tek başına yeterli değil

Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, sanayinin gelişiminin ancak çalışanların eğitim seviyesinin yükselmesi ile mümkün olacağına işaret ederek “Bu nedenle sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının çok önemli payı var.  Çünkü sermayeyi bulsanız bile, nitelikli çalışana sahip değilseniz, istediğiniz sonucu alamazsınız, ilerleyemezsiniz, dünya ile rekabet edemezsiniz. Belediye Başkanımız Ali İnci, bizlere ulaştığında, elimizden geleni yaptık ve bundan mutluluk duyuyoruz. Proje çok hızlı bir şekilde ilerliyor, kendisini tebrik ediyoruz. Merhum Sabri Ülker eğitime her zaman büyük destek vermiştir. Sağlığında öğrencilere sağladığı bireysel bursların yanı sıra pek çok eğitim öğretim biriminin devlete kazandırılmasına da ön ayak oldu. Şimdi biz de onun bıraktığı yerden eğitim hayatına eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun tamamlanmasıyla da 3 bin öğrencinin eğitim ve öğretimine destek vererek sanayinin eğitimli çalışan ihtiyacına da cevap vermiş olacağız. Bu bizlere gurur veriyor. Emeği geçen başta Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye, Valimize, Sakarya Üniversitesi Rektörü’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hendek’in en önemli eğitim yatırımı

Hendek’in hızla gelişen eğitim yatırımlarının en güzel örneklerinden birini göreceğini ifade eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük “En kısa sürede bitmesini temenni ettiğimiz böyle hayırlı bir işin temel atma töreninde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın bu güzide eğitim eserini tamamlamak için elinden geleni yapacaklarına şüphem yoktur. Yapılmakta olan Hendek Yüksekokulu, gelişen Hendek’in en önemli eğitim yatırımının örneğini teşkil edecektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol  hep birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi.

Hendek  Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 17 bin 100 metrekare alan üzerine yapılacak olan, Sakarya Üniversitesi Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu 5 bin 113 metrekare tabana oturacak her birisi 3 katlı toplam 5 bloktan oluşacak. Sanayinin ihtiyaç duyduğu yetenekli, donanımlı ara eleman yetiştirmeyi hedefleyen Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu açılacak yeni bölümlerle birlikte gelecek birkaç yıl içerisinde 3 bin öğrenci sayısına ulaşmayı hedefliyor. Öte yandan, Yüksekokulun laboratuvar, atölye ve diğer donanımlarının Hendek Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmetine açık tutulması planlanıyor.

18/02/2013 – Haber Merkezi

 
1.357 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.