Hedef, Toplumun Sağlıklı Yaşlanması

Hedef, Toplumun Sağlıklı Yaşlanması
12.11.2014
617
A+
A-

Güney Kore Dongguk Üniversitesi Tıbbi Cihazlar Yenilik Merkezi (Dongguk University Medical Device Inovation Center-DMIC) Direktörü Prof. Dr. Sung-Min Kim, Sakarya Teknokent Rosem binasında düzenlenen seminere katıldı.

“Güney Kore Tıbbi Cihaz Endüstrisi ve Dongguk Tıbbi Cihaz Gelişim Merkezi” konulu seminerde konuşan Prof. Dr. Sung-Min Kim, kendi yenilik merkezlerinde yaptıkları çalışmaları ve Kore tecrübelerini katılımcılara aktardı. Günümüzde tıbbi cihaz endüstrilerinin yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kim, bu alanda katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerin sunularak toplumun sağlıklı şekilde yaşlanmasını sağlamanın hedeflendiğini ifade etti.

2013 yılında küresel tıbbi cihaz endüstrisinin piyasa büyüklüğünün tahmini 327,7 milyar dolar olarak belirlendiğini ve sektörün 2008’den bu yana yıllık yüzde 5 oranında büyüme kaydettiğini anlatan Sung-Min Kim, dolayısıyla tıbbi cihaz endüstri merkezinin de sürekli olarak büyüdüğünü söyledi.

Ulusal tıbbi cihazlar pazar sıralamasından Kore’nin ilk yirmi ülke arasında 13’üncü sırada yer aldığını aktaran Sung-Min Kim, tıbbi cihaz endüstrisine ise aralarında Johnson & Johnson, GE, Siemens, Philips gibi firmaların da yer aldığı Amerikan ve Avrupalı şirketlerin hükmettiğini söyledi. Bu şirketlerin küresel pazarın yüzde 60’ını kapsadığını belirten Sung-Min Kim, “Kore, dünya genelindeki ilk 20 ihracatçı ülke arasında yerini almıştır ve ihraç ettiği ürünler arasında ultrasonik tarayıcı sistemleri, dişçi implantları ve gözlük mercekleri bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Dongguk Tıbbi Cihaz Gelişim Merkezi’nin kuruluş amacı ve stratejileri hakkında da bilgiler veren Sung-Min Kim, merkezde tıbbi alandaki fikirlerin gerçeğe dönüşmeleri için yenilikçi fikirlerin desteklenmesine oldukça önem verildiğini dile getirdi. Sung-Min Kim, Kore’ de bulunan hastaneler, klinikler, enstitüler, teknoparklar ile piyasada bulunan büyük tıbbi cihaz üretici firmalarının işbirliği sonucunda da “Klinik Teknoloji Füzyon Araştırma Ağı” kurulduğundan söz etti.

Sung-Min Kim, seminerin sonunda ise görseller yardımıyla Dongguk Tıbbi Cihaz Gelişim Merkezi’nde teknoloji transferi ile yapılan Ar-Ge çalışma örneklerini seminere katılım sağlayan Sakarya Üniversitesi akademisyenlerine ve katılımcılara sundu. 

12/11/2014 – ST
617 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.