Hayatın İlk Çeyreğinde Gelişim Eğitimi verildi

Hayatın İlk Çeyreğinde Gelişim Eğitimi verildi

Sakarya Üniversitesi Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü periyodik olarak düzenlediği hizmet içi eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.  Sakarya Üniversitesi, verdiği eğitimlerle, şehrimize hizmet eden ve öğrencilerimizin hayatını kolaylaştıran çalışanlarının, yanlarında olmaya devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü konferans salonunda gerçekleşen “Hayatın İlk Çeyreğinde Gelişim” konulu programda Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü Arş. Gör. Zeynep Atalay, ebeveynler ve ebeveyn adaylarıyla bir araya geldi.

Programda konuşan Atalay, ilk 18 ayda çocuğun bilişsel ve duygusal gelişiminin irdelendiği bu sürecin tüm aile için önemli olduğu vurgulayarak, ailelerin yeni bir hayata adım attıkları bu olağanüstü dönemde önceliklerin iyi belirlenmesi gerektiğini söyledi. Çocuğun ihtiyaçları ve gelişimi etrafında inşa edilen aile sisteminin çok sağlıklı olmadığına değinen Atalay, bu dönemde anne ve babanın da yeni roller ve sorumluluklar üstlendiğini ancak bu rol ve sorumlulukların öncekilerin yerine geçmemesi gerektiğini vurguladı.

Atalay’a göre anne ve babanın eş olarak birbirlerine karşı sorumluluklarını ihmal etmediği ve çocuğun gelişimi konusunda evhamdan uzak, dengeli bir tavrın takınıldığı aileler hem çocuk hem de ebeveyn için temel değerlendirmeler ışığında sağlıklı aile olarak kabul ediliyor.

Katılımcıların ilgiyle dinlediği ve soru-cevap bölümüyle konunun daha da derinleştiği program, Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü Arş. Gör. Zeynep Atalay’a takdim edilen teşekkür belgesiyle son buldu.


365 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.