Sisli

Haber Türk (05.02.2013): Emzirme Çevreye De Katkı Sağlıyor

05.02.2013

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursan Çınar, emzirmenin çoğumuzun belki de hiç duymadığı başka bir yönüne dikkat çekerek, dolaylı olarak çevreye de katkı sağladığını söyledi. Yapay bebek sütlerinin ve işlenmiş bebek mamalarının üretim, dağıtım ve kullanımının her aşamasında ekolojik hasar oluşturan yenilenebilir olmayan ürünler olduğunu dile getiren Çınar, ” Biberonla bebek beslenmesi daha fazla orman kaybı, toprak erozyonu, hava kirliliği, iklim değişiklikleri ve kaynakların israfı demektir. Buna karşın emzirme benzersizdir, çevre dostudur. Kirliliğe sebep olmaz ve insan yaşamı için ilk ve en eksiksiz gıda sağlamasıyla insanlığın kendini nasıl devam ettirebileceğinin en iyi örneğidir ” diye konuştu.

Haber Türk – 05.02.2013